Home
Blog
Februari 2013

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in februari 2013
· Redactie
Neem je verstand mee op vakantie
Het is opvallend hoeveel reizigers zich tijdens de vakantie ineens gaan gedragen als doorgewinterde avonturiers, compleet met het beoefenen van extreme sporten of andere adrenalineverhogende activiteiten. Natuurlijk is het leuk om tijdens je vakantie eens iets nieuws te proberen, maar doe geen gekke dingen.
· Redactie
Hong Kong kan ook best goedkoop zijn
Hoewel de metropool Hong Kong soms gezien wordt als een prijzige bestemming, schuilt er achter die façade van luxe hotels en chique kantoorpanden een zeer betaalbare stad. Ook met de hand op de knip kunnen toeristen zeer veel bezienswaardigheden bezoeken. Lees hier alle tips en tricks!
· Redactie
Reislustigen zijn aantrekkelijker
Ben je op zoek naar een date? Ga dan eens wat vaker op reis! Je ontmoet dan niet alleen onderweg misschien al interessante mensen, maar hebt ook nog iets te vertellen na thuiskomst. Bovendien blijken veel singles het aantrekkelijk te vinden als iemand aangeeft graag te reizen. Redenen genoeg dus om er weer eens op uit te trekken.
· Redactie
Steeds meer toeristen Noord-Korea
Noord-Korea staat bekend als een van de meest gesloten staten ter wereld. Toch groeit het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Noord-Korea. Dit nieuws werd onlangs naar buiten gebracht door het KCNA, het Staatspersbureau.
· Redactie
Aanbieding voor een rondreis Zuid-Afrika
Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika, dat onder andere grenst aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. Het land, dat nog niet eens zo heel lang geen apartheid meer kent, heeft een veelbewogen geschiedenis. Maar Zuid-Afrika is inmiddels een ideaal vakantieland: het heeft een warm, gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Bekijk deze geweldige aanbieding!
· Redactie
De ideale vakantie bestaat
De ideale vakantie … daar heeft ieder zo zijn of haar eigen ideeën over, toch? Niet helemaal, zo blijkt. Want als je de uitkomst van een recente enquête mag geloven, kun je wel degelijk dé ideale vakantie vaststellen.
· Redactie
Zonnige weken bij Arke
Ben jij de koude, donkere dagen zo langzaamaan wel een beetje zat? Heb jij het inmiddels wel gehad met het ijs en de sneeuw en nu gewoon echt weer zin in zon? Kijk dan eens bij het reisaanbod van Arke (onderdeel van TUI) en droom alvast weg naar je volgende zonbestemming.
· Redactie
Malaysia Airlines serveert maaltijden ‘van de chef’
Met de reputatie van maaltijden die je in een vliegtuig geserveerd krijgt, is het over het algemeen niet al te best gesteld. Uiteraard zijn luchtvaartmaatschappijen hiervan op de hoogte en sommige vliegmaatschappijen werken dan ook actief aan het verbeteren van de kwaliteit van de vliegtuigmaaltijden.
· Redactie
Fox Vakanties organiseert Amerika Actieweek
Bij reisorganisatie Fox Vakanties kun je nu profiteren van extra veel vakantievoordeel, namelijk tijdens de Amerika Actieweek die volgende week wordt gehouden! Je kunt op diverse manieren voordeel behalen als je een vakantie naar Amerika boekt. De actieweek gaat aanstaande maandag van start.
· Redactie
Samen reizen goed voor de relatie
Wat is het geheim voor een langdurige en gelukkige relatie? Cadeaus, zoals een bosje bloemen, een lekker geurtje of een doosje chocolaatjes, zijn natuurlijk altijd leuk, maar als je echt op safe wilt gaan, dan boek je een reisje voor jou en je (mogelijk toekomstige) partner.
· Redactie
Treinen tussen Singapore en Maleisië
Singapore en Maleisië zijn buurlanden en het is dan ook geen gek idee om een rondreis door beide landen te combineren. Om het reizen tussen de twee landen te vereenvoudigen en de reistijd te verkorten, zijn Maleisië en Singapore overeengekomen om een nieuwe spoorlijn aan te leggen, waarmee een snelle treinverbinding kan worden gerealiseerd.
· Laurens Taekema
Rondreis.nl vanaf nu ook op Instagram
Vanaf vandaag zijn we met Rondreis.nl ook te vinden op Instagram. Instagram ken je waarschijnlijk al, maar zo niet: het is een site waar je eenvoudig via een telefoon foto's kunt delen. En dan kun je via Instagram ook nog eens een leuk sausje (kleurtje of kadertje) over de foto heen gieten. Onder reizigers is Instagram ook erg populair.
· Redactie
Riksja Reisvraag: win jouw type reis
Reisorganisatie Riksja Travel is bijzonder goed in het samenstellen van reizen op maat. Riksja Travel luistert daarbij graag naar wat jij als reiziger van een reis verwacht en gaat zelfs nog een stapje verder. Bij Riksja Travel maak je nu namelijk kans op het winnen van precies jouw type reis!
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland
Een verre reis is vaak al duur genoeg, dus dan is het fijn als je op de plek van bestemming weet waar zich gratis bezienswaardigheden bevinden. Een rondreis door Nieuw-Zeeland hoeft op deze manier echt niet de hoofdprijs te kosten. Speur naar goedkope vliegtickets, boek een accommodatie als deze in de aanbieding is en leef je uit tijdens een (of meer) van onderstaande tips voor trips.
· Redactie
Bestemmingen waar je blij van wordt
Als je op reis gaat, dan wil je natuurlijk naar een bestemming waar je blij van wordt. Convos, een soort ‘social tool’ waarmee je locaties met elkaar kunt delen, heeft met behulp van gebruikers een top tien samengesteld met de meest blije steden ter wereld. Welke dit zijn, lees je hieronder.
· Redactie
Nieuwe tempel ontdekt in Peru
Peru is een waar paradijs voor archeologen. In dit land zijn al veel oudheidkundige vondsten gedaan en onlangs is er weer een nieuwe tempel ontdekt. Een groep archeologen heeft nu namelijk een tempel ontdekt van meer dan 5.000 jaar oud!
· Redactie
Bijzondere wandelroutes in Turkije
Bij een wandelvakantie denk je misschien in eerste instantie aan landen als Ierland, Zwitserland of Spanje, maar wandelen kun je natuurlijk overal ter wereld, dus denk ook eens aan Turkije! Het Turks Verkeersbureau heeft beseft hoe graag veel vakantiegangers tijdens hun reis willen wandelen en een aantal routes samengesteld langs diverse belangrijke culturele bezienswaardigheden in Turkije.
· Redactie
Ontdek de historie van Sint-Petersburg
Rusland kent een rijke historie en dat is in diverse steden nog goed te zien. In de prachtige stad Sint-Petersburg loop je waar je ook gaat tegen restanten van een machtig verleden aan. Voor een interessante stedentrip is Sint-Petersburg dan ook een prima keuze.
· Redactie
Johannesburg per toeristenbus
Als toerist kun je niet om de opvallende, rode dubbeldekkerbussen heen, die in diverse steden in de wereld zogeheten ‘City Sightseeing Tours’ aanbieden. Vanaf het dek van de bus kun je alle bezienswaardigheden van een stad goed overzien en als je een plek graag nader wilt bestuderen, dan stap je gewoon uit en later weer op.

Archief