Home
Blog
Februari 2013

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in februari 2013
· Redactie
Regelmatig op vakantie goed voor gezondheid
Zou jij graag vaker op vakantie willen gaan? Gewoon doen, want uit recent onderzoek is gebleken dat regelmatig op vakantie gaan heel goed is voor je gezondheid. Een beter humeur en meer energie waren in elk geval de duidelijke kenmerken van mensen die net op vakantie waren geweest.
· Redactie
Het hart van Azië: Oezbekistan
Oezbekistan is een land in centraal Azië, dat onder andere grenst aan Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Het land, dat zich nog maar kort geleden uit de Sovjet-omhelzing heeft losgemaakt, was eens het geestelijke brandpunt van de islamitische beschaving in de rijke handelscentra langs de oude zijderoute.
· Redactie
Nieuwe Moskou Pas biedt korting en gemak
De Russische hoofdstad Moskou is een mooie bestemming voor een culturele stedentrip. Sinds een paar dagen is het bovendien mogelijk om een pas aan te schaffen waarmee je al het goede van Moskou op het gebied van musea, excursies en culinaire hoogstandjes, nog beter kunt ontdekken. 
· Redactie
Gratis minicursus tegen vliegangst
Een verre reis ondernemen gaat natuurlijk het snelst als je met het vliegtuig reist. Mensen met vliegangst hebben wat dat betreft dus wel een probleem. Je kunt ervoor kiezen om dan maar niet naar Australië op vakantie te gaan, of je neemt deel aan de gratis cursusdag van Corendon die je van je vliegangst kan afhelpen. 
· Redactie
Romantische reistips voor Valentijn
Oh la la, het is weer bijna Valentijnsdag en wat is er nu romantischer dan je geliefde mee op reis nemen? Natuurlijk is een weekend naar Parijs altijd een goed idee, maar er zijn ook nog tal van leuke andere opties.
· Redactie
Matching app vindt interessante reisgenoten
Heb je een lange vlucht voor de boeg en hoop je dat er een interessant iemand naast je komt zitten? Dan hoef je niet langer alleen maar te hopen, want met behulp van de Matching Airlines Seats (MAS) app kun je alvast mogelijk interessante matches tot stand laten komen.
· Redactie
Accommodaties bij allergie
Als je allergisch bent aangelegd, dan kan overnachten in een hotel soms een ware crime zijn. Het maakt daarbij niet uit of de accommodatie is gekwalificeerd met het maximum aantal sterren, want voor een prettig verblijf in een hotel of pension, kun je als allergisch persoon beter op andere factoren letten.
· Redactie
India later bij Azië dan gedacht
Het land India maakt onderdeel uit van het continent Azië, maar sinds wanneer eigenlijk? Ooit vormde India een apart onderdeel, maar het stuk land is ergens in de geschiedenis tegen de Aziatische aardbodem aangebotst en maakt sindsdien deel uit van Azië.
· Redactie
De duurste en goedkoopste wereldsteden
Als je van reizen naar het buitenland houdt, dan fantaseer je er misschien ook over hoe het zou zijn om in het buitenland te leven. In een ander land gaan wonen en het uitproberen, is de enige manier om dit te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat het financieel gezien nogal wat uitmaakt naar welke stad jij je spullen verhuist.
· Redactie
Thailand verwacht dit jaar 24,5 miljoen toeristen
Naar aanleiding van het aantal toeristen dat in 2012 een bezoek heeft gebracht aan Thailand, heeft het land een prognose voor het jaar 2013 opgesteld. Daaruit blijkt dat de toeristische sector in Thailand weinig te klagen heeft, want in dit populaire land in Azië kan men dit jaar op maar liefst 24,5 miljoen toeristen rekenen!
· Redactie
Een magische rondreis door Marokko
Marokko is een magisch land dat zich prima leent voor het maken van een rondreis. Er valt zo ontzettend veel te ontdekken dat het echt zonde zou zijn om je te beperken tot het bezoeken van slechts één plaats. Maak daarom liever een tour door dit land!
· Redactie
Grootste waterpretpark in Abu Dhabi
Abu Dhabi is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten die ook wel ‘het nieuwe Dubai’ wordt genoemd. Natuurlijk is Dubai nog altijd het neusje van de zalm, maar steeds vaker wordt er door toeristen ook voor een bezoek aan Abu Dhabi gekozen. Wat in elk geval nieuw is in Abu Dhabi, dat is het immens grote waterpark Yas Waterworld.
· Redactie
De veelzijdigheid van Vietnam
Vietnam is een veelzijdige reisbestemming waar iedere reiziger het naar zijn zin zal hebben. Door het tumultueuze verleden van oorlog en kolonisatie, vind je op veel plaatsen historische overblijfselen die zeker het bezichtigen waard zijn.

Archief