Home
Blog
Mei 2012

Reisinspiratie

33 blogs geschreven in mei 2012
· Redactie
Vergoeding bij vertraging
Als je vlucht vertraging heeft dan kan dat knap vervelend zijn. Urenlang wachten op een luchthaven is niet iets waar je op zit te wachten als je op weg bent naar een heerlijke vakantiebestemming. Gelukkig is er een pleister voor de wonde mogelijk, namelijk: schadevergoeding.
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Fair Trade naar Zuid-Afrika
Fair Trade laat zich in steeds meer aspecten van het dagelijks leven zien en speelt ook steeds vaker een rol in de reisbranche. Reizigers letten bij het boeken van een reis vaker op duurzaamheid, het gebruiken van lokale producten en eerlijke handelsrelaties.
· Redactie
Met de bus door Suriname
Reizen met de bus is een leuke, goedkope en avontuurlijke manier om een land te verkennen. Overweeg voor een interessante rondreis door Suriname daarom eens om een route uit te stippelen aan de hand van de buslijnen. Op deze manier kun je een korte rondreis ook eenvoudig combineren met een langer verblijf in bijvoorbeeld Paramaribo.
· Redactie
Eerste Wikipedia-stad in Wales
In de Engelse streek zuidoost-Wales, om precies te zijn in Monmouth, hebben ze de eer om de eerste ‘Wikipedia-stad’ ter wereld te zijn. Het initiatief ontstond ongeveer een halfjaar geleden onder de inwoners van de kleine stad. Vervolgens zijn ze hard aan de slag gegaan om het idee om te zetten in werkelijkheid.
· Redactie
Daling toerisme Antarctica
Antarctica wordt tot op heden steeds bezocht door toeristen die per cruiseschip het poolgebied verkennen. Dit aantal toeristen is echter enorm gedaald, niet zozeer omdat het toerisme uitblijft, maar omdat enkele organisatoren van bootreizen in het gebied zijn weggevallen.
· Redactie
Chileens zwembad grootste ter wereld
Is het een meer? Is het de zee? Nee, het is het grootste zwembad ter wereld! Je vindt dit zwemparadijs in het resort San Alfonso del Mar in Chili. Onlangs werd dit immens grote zwembad opgenomen in het Guinness Book of World Records.
· Redactie
Bespiegelingen op Bolivia
Er zijn op deze aarde vele plaatsen waar je van bijzondere natuur, interessante culturele overblijfselen of van een heerlijk, paradijselijk strand kunt genieten. Daarnaast zijn er plaatsen waar zich naast een interessant natuurverschijnsel zo af en toe ook nog een wel heel bijzonder verschijnsel voordoet, zoals in Bolivia.
· Redactie
Graf van 1000 jaar oud gevonden in Peru
Peru stond natuurlijk al bekend als een land waar je tal van historische bezienswaardigheden kunt gaan bewonderen en nu is er alweer een oudheidkundig interessante ontdekking gedaan. Een team van archeologen heeft in de Pachacamac namelijk een graf ontdekt dat naar alle waarschijnlijkheid maar liefst duizend jaar oud is en bovendien nog volledig intact.
· Redactie
Goedkoop verblijf tijdens EK-voetbal
Terwijl ze op de Oranjecamping in Charkov al zo ongeveer volgeboekt zijn, wil het met de reserveringen voor een hotelkamer in deze stad in de Oekraïne maar niet echt op gang komen. Touroperator Corendon, die zowel reizen naar Charkov als accommodatie ter plaatse verzorgt, heeft daarom nu de prijzen voor hotelkamers verlaagd.
· Redactie
Vlieg naar Dubai met Transavia
Vanaf het komende winterseizoen is het mogelijk om voor een reis naar Dubai te kiezen voor luchtvaartmaatschappij Transavia. Vanaf oktober dit jaar zal Transavia namelijk twee keer per week op deze bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten gaan vliegen.
· Redactie
Ontdek Groot-Brittannië
Maak een rondreis door Groot-Brittannië en ontdek prachtige landschappen, heuze kastelen, de verbazingwekkend goede keuken en de rijke cultuur!
· Redactie
Modern en cultureel Moskou
Ben je op zoek naar een bestemming voor een leuke stedentrip die iets verder van huis ligt, maar toch heel goed bereikbaar is? Overweeg dan eens een lang weekend af te reizen naar Moskou. De hoofdstad van Rusland leent zich namelijk prima voor een paar dagen vol culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Low budget door Japan reizen
Japan is duur, dat is althans de heersende opvatting onder veel reizigers. Een reis door Japan hoeft echter helemaal niet stervensduur uit te pakken, je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken. Hier en daar valt er best wat te bezuinigen en met de juiste tips over hoe je dat moet doen en waar je moet zijn voor accommodatie, kom je in Japan ook met weinig geld een heel eind.
· Redactie
Reizen en dieren kijken
Als je van dieren houdt en je houdt daarnaast ook nog eens heel erg van reizen, dan ligt het voor de hand om die twee zaken met elkaar te combineren. Inspiratie nodig voor waar de reis dan naartoe moet gaan? Lees hieronder enkele tips op dit gebied en kies voor de bestemming die het beste bij jou past, of de diersoort die jou het meeste aantrekt natuurlijk.
· Redactie
De groene Azoren
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming dichtbij, dan moet je zeker eens een reis naar de Azoren overwegen. Deze negen eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan en hebben zeker de natuurliefhebber, maar eigenlijk elke reiziger veel te bieden.
· Redactie
Burning Man Festival
Als je van reizen, kamperen, een alternatieve levensstijl en kunst houdt, dan is een reis naar het Amerikaanse Black Rock City echt iets voor jou. Let wel: Black Rock City bestaat dit jaar uitsluitend van 27 augustus tot en met 3 september en is dan gelegen in de Black Rock woestijn van Nevada.  
· Redactie
Reisgids voor ‘moeilijke landen’
Er bestaan tientallen, honderden of misschien wel duizenden reisgidsen en in elk van die reisgidsen vind je veelal dezelfde tips met betrekking tot bezienswaardigheden en overige toeristenzaken. Daar is niets mis mee, maar misschien staat in zo’n gids niet altijd die informatie die je het meeste nodig hebt.
· Redactie
Thuishaven Family Guy op Rhode Island
Ben jij ook zo ontzettend fan van Family Guy, de wereldberoemde tekenfilmserie die in Nederland te volgen is via Comedy Central? Boek dan nu een reis naar de Verenigde Staten, om precies te zijn naar Quahog, nou ja, naar de staat Rhode Island.

Archief