Home
Blog
April 2013

Reisinspiratie

35 blogs geschreven in april 2013
· Redactie
Ontdek El Salvador
De republiek El Salvador is een land dat gelegen is in Midden-Amerika. Het is een prachtige bestemming voor een verre rondreis en bovendien nog niet ontdekt door het massatoerisme. Als het aan de regering van El Salvador ligt, komt hier echter wel snel verandering in. Men richt zich hierbij met name op de ontwikkeling van het kusttoerisme.
· Redactie
Zuid-Afrika trekt meer toeristen
Het prachtige Zuid-Afrika had wat toerisme betreft al niets te klagen, maar doet het ook nog eens beter dan verwacht. Niet alleen trekt het toerisme in Zuid-Afrika – in tegenstelling tot in veel andere landen – aan, maar de groei van het toerisme is ook nog eens boven verwachting hoog.
· Redactie
Ontdek de architectuur van Oostenrijk
Het maken van een rondreis door Oostenrijk is een aanrader voor reizigers die van historische bezienswaardigheden houden. Niet alleen in de hoofdstad Wenen, maar ook in andere delen van Oostenrijk, kun je bijvoorbeeld tal van bijzondere bouwwerken bewonderen. Dit jaar is het culturele jaarthema van het Oostenrijks Toeristenbureau bovendien ‘architectuur en identiteit’.
· Redactie
FOX Vakanties wint Zoover Award Beste Vakantiesite
Reisorganisatie FOX Vakanties biedt al jarenlang reizen aan naar tientallen landen wereldwijd. Bij een ervaren reisorganisatie, hoort natuurlijk ook een goede website en ook daarover beschikt FOX Vakanties. Onlangs werd namelijk bekend gemaakt dat de in de reisbranche zo gewilde Zoover Award ook dit jaar niet aan FOX Vakanties voorbijgaat.
· Redactie
Bahla Fort Oman weer open
Als je binnenkort een rondreis door Oman gaat maken, dan mag een bezoek aan het Bahla Fort zeker niet ontbreken. Dit belangrijke fort in Oman is namelijk maar liefst twintig jaar lang onder handen genomen door restaurateurs. Al die tijd is het fort dan ook gesloten geweest voor publiek, tot nu!
· Redactie
Zonder overstappen naar Londen reizen
Het is nog even toekomstmuziek, maar over vijf jaar kun je waarschijnlijk nog eenvoudiger en sneller vanuit Nederland naar de Engelse hoofdstad reizen. Het is namelijk de bedoeling dat in het jaar 2018 een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen zal zijn gerealiseerd.
· Redactie
Tips voor Taipei
Taipei is de hoofdstad van het bijzondere Taiwan en zeker een bezoekje waard. Zoals dat eigenlijk voor alle bestemmingen geldt, moet je weten waar je moet zijn om deze stad goed op waarde te kunnen schatten. Daarom enkele tips voor het verkennen van Taipei.
· Redactie
De minder bekende Griekse eilanden
De Griekse eilanden zijn bij vele toeristen bekend en geliefd. Met name de grotere en meer toeristische eilanden, zoals Kreta, worden tijdens de vakantieperiode vaak bezocht. Kies echter ook eens voor één van de wat minder bekende, maar minstens zo mooie, Griekse eilanden en laat je verrassen!
· Redactie
Budgettips verre rondreis Chili
Sommige reizigers laten het boeken van een verre reis achterwege omdat ze bang zijn voor de hoge kosten die zo’n reis met zich mee zou brengen. Die kosten zijn echter relatief, want bij het ondernemen van een verre rondreis, is het vliegticket eigenlijk de grootste kostenpost.
· Redactie
Fijne accommodaties in de jungle
Overnachten in een hotel is zooo 2012. Een beetje avontuurlijk ingestelde reiziger overnacht anno 2013 gewoon in de jungle. Uiteraard zonder ook maar iets van luxe in te hoeven leveren. Maar waar vind je deze bijzonder comfortabele accommodaties in de wildernis?
· Redactie
Zeker op reis met vaccinatie-app
Als je een verre (rond)reis wilt gaat ondernemen, dan krijg je vaak te maken met (verplichte) vaccinaties. Als je al vaker een verre reis hebt gemaakt en ook al eerder bent ingeënt, dan heb je ooit een vaccinatierapport gekregen. In dit rapport kun je nalezen welke vaccinaties je hebt gehad, maar kun je dit rapport nog vinden en weet je nog waar je al tegen bent ingeënt?
· Redactie
Stedentrip Brno in Tsjechië
Brno, de naam is misschien wat lastig om uit te spreken, maar deze bijzondere stad in Tsjechië mag er zeker zijn. Als je op zoek bent naar een veelzijdige en voordelige bestemming voor een stedentrip, dan is Brno de stad voor jou.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Jongetje op Plein van de Hemelse Vrede
De foto van dit Chinese jongetje is gemaakt op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Een gigantisch plein dat ook wel het Tiananmen-plein wordt genoemd. Het plein heeft een oppervlakte van maarliefst 440.000 m2 en er kunnen wel één miljoen mensen samenkomen!
· Redactie
Het belangrijkste van een vakantie?
Voor het op vakantie gaan, heeft iedereen natuurlijk zijn eigen redenen, maar sommige doelen van een vakantie zijn voor veel mensen hetzelfde. Sunshine.co.uk deed onderzoek naar wat mensen van een vakantie verwachten. Specifieker eigenlijk, want onderzocht werd wat 2.000 vrouwen belangrijk vinden op vakantiegebied.
· Redactie
Voel je koning te rijk!
De komende twee jaar vieren we het 200-jarige bestaan van het Koninkrijk derNederlanden. Daarnaast vindt dit jaar natuurlijk ook de troonswisseling plaats: eenbijzondere en feestelijke gebeurtenis. Het is dus Nederland wat de klok slaat! En ookSRC-Cultuurvakanties kleurt oranje!
· Redactie
Bijzondere trouwlocaties wereldwijd
Als je gaat trouwen en je wilt er iets bijzonders van maken, dan hoort een luxe huwelijksreis naar een tropische bestemming er natuurlijk helemaal bij. Als je het echt heel luxe wilt aanpakken, dan verplaats je ook de trouwlocatie naar een verre, tropische bestemming. Hier volgen alvast enkele ideeën.
· Redactie
De mooiste rondreizen per trein wereldwijd
De wereld rondreizen … dat kan op allerlei manieren. Zelf per (huur)auto een rondreis maken, geeft je veel vrijheid, maar denk ook eens aan het ondernemen van een rondreis per trein. In de trein zie je namelijk veel meer en het heeft ook wel iets bijzonders, zo’n rijdende hotelkamer. Onderstaande treinreizen worden tot de mooiste van de wereld gerekend.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Salar de Uyuni
De Foto van de dag is van de Salar de Uyuni. Dit is een gigantische zoutvlakte in het zuiden van Bolivia. Dit is absoluut één van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk, want de vlakte ligt op een hoogte van van 3650 meter!) van dit verder ook erg mooie land.
· Redactie
Een loungebed om mee te nemen
Stijlvol zonnen, wie wil dat nou niet? Als je zonnebril en badlaken al in orde zijn, scheelt er nog maar één ding: een fijne strandstoel of – nog beter – een ligbed. Nu is er een artikel gelanceerd dat beide combineert; de ‘Lounger’ is namelijk als strandstoel én als zonnebed te gebruiken.

Archief