Home
Blog
Juli 2014

Reisinspiratie

35 blogs geschreven in juli 2014
· Redactie
Spectaculaire zonsondergang in Sydney
Afgelopen maandagavond werden de inwoners van Sydney getrakteerd op een prachtige zonsondergang, die ze vervolgens veelvuldig deelden op social media.
· Redactie
FOTOSERIE: Betoverende moskeeën in Iran
De getalenteerde architectuurfotograaf Mohammad Domiri, uit het noorden van Iran, maakt prachtige foto's van de grootste moskeeën in het Midden-Oosten.
· Redactie
Het klooster van Panagia Hozoviotissa (Griekenland)
Hoog boven de Egeïsche Zee op het eiland Amorgos, het meest oostelijke van de Griekse Cycladen, ligt het spectaculaire Byzantijnse klooster van Panagia Hozoviotissa.
· Redactie
De mooiste metrostations van Europa
In 1863 werd in Londen het eerste metrostelsel ter wereld geopend. Andere Europese steden als Parijs, Madrid, Berlijn en Milaan volgden al snel aan het begin van de 20e eeuw en tegenwoordig heeft bijna iedere Europese stad van formaat wel een metro. Hieronder hebben we de mooiste metrostations van Europa op een rij gezet.
· Redactie
Het Semuc Champey natuurreservaat in Guatemala
In de bergen van Guatemala's Alta Veraspaz regio, is het Semuc Champey natuurreservaat een waar lust voor het oog.
· Redactie
Het beste uitzicht in Parijs
De Eiffeltoren is natuurlijk dé publiekstrekker van Parijs en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Maar wat als we je zeggen dat er nog een veel beter uitzicht is?
· Redactie
VIDEO: Walvis tilt kajakkers op!
Dit is echt een bizarre video! Twee kajakkers voor de kust van Argentinië kregen onlangs de schrik van hun leven toen een walvis onder hun ging zwemmen, en ze optilde met zijn rug.
· Redactie
De Tangalooma scheepswrakken van Moretoneiland
Aan de westelijke kant van Moretoneiland, in de buurt van de township van Tangalooma, liggen meerdere scheepswrakken voor de kust die voor een bijzonder beeld zorgen.
· Redactie
FOTOSERIE: Adembenemende Nachtfotografie
Onze wereld is overdag schitterend om te zien, maar ook wanneer de zon onder is gegaan kan deze adembenemend zijn. Helemaal wanneer deze met lange sluitertijden wordt vastgelegd onder een heldere sterrenhemel!
· Redactie
Het Sint Jorisklooster in de Wadi Qelt
Wadi Qelt is een rotsachtige ravijn gelegen in de Judea woestijn in de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Jeruzalem dat eindigt bij Jericho, in de buurt van de Dode Zee.
· Redactie
7 Natuurlijke Wonderen in Spanje
Afgelopen maand werden er in Spanje zeven natuurlijke wonderen in Spanje verkozen. Meer dan 82.000 mensen brachten hun stem uit, waarvan een top 7 werd samengesteld uit 20 bestemmingen.
· Redactie
VIDEO: Surfen in de Noordpoolcirkel
Als je aan surfen denkt, denk je misschien aan tropische bestemmingen als Hawaï of Bali, maar voor zijn laatste video-project "Arctic Swell - Surfing the ends of the earth" bezocht extreme surf fotograaf Chris Burkard de Noordpoolcirkel in Noorwegen.
· Redactie
Cono de Arita in Argentinië
In de omgeving van de zuidelijke grens van Salar de Arizaro in Argentinië, ligt een vreemde vulkanische piramide: Cono de Arita.
· Redactie
Koloniaal Vigan in de Filippijnen
Het historisch centrum van Vigan is het best bewaarde voorbeeld van de Spaans koloniale architectuur in Azië. Naast de Spaanse invloeden is er echter nog een ander erfgoed zichtbaar in deze stad.
· Redactie
De 10 drukste stranden van Europa
Zo! Het is vandaag zelfs in Nederland tropisch warm en op zo'n dag is het natuurlijk heerlijk om op het strand te liggen. Helaas denken veel mensen zo en kan het erg druk worden. Lees hieronder welke tien drukste stranden in Europa je misschien beter kunt mijden.
· Laurens Taekema
8 x Dubai: Een wonderlijke stad
Dubai is een wonderlijke stad. Dat merk je al bij het turen uit je vliegtuigraampje. Vanuit de woestijn doemt er een oase van enorme wolkenkrabbers en bizarre bouwprojecten op.
· Redactie
FOTOSERIE: De aarde vanaf boven
Als je dacht dat onze wereld er vanaf ooghoogte al mooi uit ziet, check dan deze foto's vanuit de lucht eens!
· Redactie
Badab-e Surt: gestapelde terrassen hotspring in Iran
Iran is voor de meeste mensen een onbekende bestemming die ze niet snel zullen bezoeken. Toch heeft ook Iran bijzondere plekken die de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de gestapelde terrassen hotspring Badab-e Surt.
· Redactie
De 7 beste eilanden van Cambodja
Ze zijn nog steeds erg onderontwikkeld vergeleken met hun Thaise buren, maar de eilanden van Cambodja beginnen de aandacht te krijgen die ze verdienen. Of je nu op zoek bent naar een hele nacht feesten, of een onderwater avontuur, de eilanden van Cambodja bieden voor ieder wat wils. Hieronder zetten we de zeven beste onder elkaar.

Archief