Home
Blog
Oktober 2010

Reisinspiratie

18 blogs geschreven in oktober 2010
· Redactie
Piramides meest fotogeniek
AMSTERDAM -  Er zijn 1001 plekken op de wereld van zo'n adembenemende schoonheid, dat ze wel op de gevoelige plaat vastgelegd móeten worden. Als het aan de Britten ligt, staan de piramides op nummer één.
· Redactie
Zwitserland duurste bestemming van Europa
Zwitserland is het land met de hoogste hotelkamerprijs in Europa. Reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld €138 voor een overnachting in het tweede kwartaal van 2010. 
· Redactie
Internetten op de Mount Everest
Wie de Mount Everest wil beklimmen, kan voortaan de Blackberry of iPhone gewoon meenemen. Sinds donderdag kunnen de klimmers in het basiskamp op 5360 meter hoogte gebruikmaken van internet via een 3G-verbinding.
· Redactie
Waarom rondreizen in Oman?
Oman is voor Nederlandse reizigers een relatief onbekende bestemming. Dat is jammer, want het sultanaat, gelegen in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland is authentiek, gastvrij en enorm veelzijdig.
· Redactie
Succesvolle reisgidsen nu beschikbaar als iPhone app
Van tien populaire bestemmingen, Barcelona, Berlijn, Hongkong, Istanbul, Kopenhagen, Londen, Madrid, New York, Parijs en Rome, zijn er nu applicaties beschikbaar voor iPhone onder de naam Het beste van.
· Redactie
Thailand voor groot deel onder water door overstromingen
De ergste overstromingen in Thailand in tientallen jaren tijd hebben ongeveer een vierde van het land onder water gezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Chavarat Charnvirakul woensdag laten weten. Door aanhoudende regenval sinds 10 oktober in het noordelijke berggebied treden rivieren buiten hun oevers. Premier Abhisit Vejjajiva schatte dat er twee keer zo veel regen in het bergachtige gebied is gevallen als vorig jaar.
· Redactie
Schiphol wil gratis internet bieden aan passagiers
Schiphol  - Gratis internetten via draadloze verbindingen (Wifi) is op steeds meer plaatsen mogelijk zoals in openbare gebouwen, restaurants en hotels. Ook Schiphol wil graag gratis draadloos internet aanbieden.
· Redactie
De vijf beste hotels van Azië
Reisjournalisten van The Sunday Times hebben gewikt, gewogen en hun oordeel geveld. Dit zijn in hun ogen de vijf beste hotels van Azië. Duur dat wel maar er zit ook een pareltje tussen van slechts 80 euro voor een kamer met ontbijt.
· Redactie
Eten vliegtuig verliest smaak door lawaai
Manchester -  Het is niet de schuld van de kok als eten dat tijdens vluchten wordt geserveerd slecht smaakt. Onderzoekers claimen dat dit komt door het geluid van de motoren tijdens een vlucht.
· Redactie
Istanboel beste reisbestemming
AMSTERDAM -  De maand oktober begon met een spannend moment voor de reissector: de World Travel Award werden uitgereikt. Turkije kwam daarbij als grote winnaar uit de bus.
· Redactie
Volg Rondreis.nl op Twitter
We hebben sinds kort een Twitter account aangemaakt, zodat we ook daar te volgen zijn! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de aanbiedingen, speciale acties of leuke reiswetenswaardigheden. Volg onze tweets dus op de Rondreis.nl Twitter!
· Redactie
Stedentrips in herfstvakantie populairder dan strandvakantie
Tijdens de komende herfstvakantie gaan Nederlanders vaker op pad voor een stedenreis dan een strandvakantie. Althans, als het gaat om vakanties waarvoor een ticket wordt geboekt want deze gegevens komen van vliegtickets.nl. De meeste Nederlanders huren een bungalow als zij een korte vakantie boeken.
· Redactie
Costa Rica weetjes
De meeste mensen weten wel dat Costa Rica in Midden-Amerika ligt op het noordelijk halfrond tussen Nicaragua en Panama, maar hier lees je nog een aantal leuke weetjes!
· Redactie
Transsiberische autoweg al na maand aan herstellingen toe
De Transsiberische autoweg, de eerste weg die het uiterste oosten en westen van Rusland met elkaar verbindt, is nu al aan dringende en ingrijpende herstellingen toe. De autoweg werd afgelopen september opengesteld voor het verkeer.
· Redactie
Nieuwe rondreisorganisaties toegevoegd
Rondreis.nl is nog maar net gelanceerd en nu al hebben we een aantal nieuwe reisorganisaties van rondreizen erbij!
· Redactie
Naar Rome, India en Bali in film Eat Pray Love
In de verfilming van het boek Eat Pray Love volgen we Liz (Julia Roberts) op haar reis die voert van Rome naar India en ten slotte naar Bali. In Rome gaat ze vooral eten en genieten, in India gaat ze in retraite om rust en balans te vinden en op Bali wil ze al die elementen samen laten komen.
· Redactie
Nieuwe bestemming Ryanair: Talinn, Estland
Ryanair krijgt er vanaf 13 december een nieuwe bestemming bij: de Estse hoofdstad Tallinn. Vanaf Düsseldorf Weeze zal er drie keer per week een vliegtuig naar de stad aan de Finse golf vetrekken.
· Redactie
Kenia benoemd tot beste ecobestemming van de wereld
Kenia krijgt met deze benoeming als ecovriendelijke bestemming een extra boost. Vorig jaar won Kenia in Hong Kong ook een award en dit jaar behaalt Kenia, na een kritisch oordeel van de jury, de eerste plaats op de ranglijst en laat hiermee Zuid-Afrika en Egypte achter zich.

Archief