Home
Blog
Algemeen
Zwitserland duurste bestemming van Europa

Zwitserland duurste bestemming van Europa

op 29 oktober 2010
1 minuut leestijd
Zwitserland duurste bestemming van Europa

Zwitserland is het land met de hoogste hotelkamerprijs in Europa. Reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld €138 voor een overnachting in het tweede kwartaal van 2010. 

AMSTERDAM -  Zwitserland is het land met de hoogste hotelkamerprijs in Europa. Reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld €138 voor een overnachting in het tweede kwartaal van 2010. 

Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Zwitserland wordt als duurste land gevolgd door Rusland en Noorwegen. De gemiddelde hotelkamerprijs in Nederland steeg met 4% naar €106.

Na de sterke daling van Europese hotelprijzen in 2009, vertonen de prijzen in het tweede kwartaal van 2010 tekenen van stabilisatie. In tweederde van de Europese landen steeg de prijs zelfs licht.

Hoteliers in Zwitserland verlaagden hun prijzen vorig jaar over het algemeen minder drastisch dan hun lotgenoten elders in Europa, waardoor het prijsniveau van Zwitserse hotels ondanks de economische crisis op peil bleef.

Oost-Europa voordelig

In Oost-Europa is een hotelovernachting aanzienlijk goedkoper dan in de rest van Europa. Hongarije heeft met €70 de laagste gemiddelde kamerprijs, gevolgd door Polen en Tsjechië.

In Noorwegen steeg de hotelprijs met 11% het sterkst. Dat werd grotendeels veroorzaakt door de sterke positie van de Noorse kroon ten opzichte van de euro.

IJsland kende de grootste prijsdaling. Het vliegverkeer van en naar IJsland werd lange tijd gehinderd door de aswolk, waardoor de gemiddelde hotelkamerprijs met zelfs 20% daalde.

Bron: Telegraaf

Relevante reisorganisaties

Beoordelingen van Zwitserland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
7.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3