Home
Blog
Juli 2012

Reisinspiratie

37 blogs geschreven in juli 2012
· Redactie
Vergeten mee te nemen
Als jij denkt dat je de enige bent die vergeet om bepaalde dingen mee te nemen op vakantie … nou, vergeet het maar. Maar liefst twee derde van de reizigers vergeet zo af en toe iets mee te nemen op vakantie en dan gaat het over het algemeen om best belangrijke zaken. Travelmap deed een onderzoek onder reizigers vanaf Schiphol en de uitkomsten zijn waarschijnlijk bijzonder herkenbaar.
· Redactie
Verklaarbaar onbewoonde eilanden
Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming zonder massa’s overige toeristen? Dan moeten onbewoonde eilanden zeker tot je verbeelding spreken. Onbewoonde eilanden zijn er genoeg en hoewel ze helaas niet allemaal de status ‘bounty eiland’ verdienen, is het toch leuk om over een verblijf op zo’n eiland te dromen.
· Redactie
(Verre) vakantieruzies
Of je nu in Nederland, binnen Europa of op verre (wereld)reis gaat, als je met een partner op pad bent, dan kan er soms enige onenigheid ontstaan, of zelfs knallende ruzie. Latedeals.co.uk, een Engelse reissite, deed onderzoek naar het fenomeen en kwam met een lijstje onderwerpen waarover tijdens de vakantie wel erg vaak wordt getwist.
· Redactie
Tips voor Botswana
Als je binnenkort een reis naar Botswana wilt gaan maken, maar geen idee hebt wat je te wachten staat, dan is het handig om alvast het een en ander te weten. Hieronder volgen enkele tips die je goed kunt gebruiken om van je rondreis door Botswana een leuk avontuur te maken.
· Redactie
Rondreis Costa Rica
Het schitterende Costa Rica is een waar paradijs voor liefhebbers van de nog ongerepte natuur. Maar liefst een kwart van het land is gereserveerd als beschermd natuurgebied. Je vindt er een heleboel variëteiten aan flora en fauna en met een oppervlakte van ongeveer twee keer de afmetingen van België, laat Costa Rica zich prima per rondreis ontdekken, ook als je niet lang op reis kunt.
· Laurens Taekema
Extreme drukte in tropisch zwembad in Japan
Dus je denkt dat de stranden in Nederland vol zitten met dit mooie zomerweer? Dan moet je onderstaande video eens bekijken! Deze menselijke golven zijn gefilmd in de Crazy indoor pool in Tokyo, Japan. Gezellig!
· Redactie
Gezondopreis.nl
Veel Nederlanders maken momenteel graag gebruik van de vele kortingen die er op last minute reizen te behalen zijn en boeken daarom nog snel een last minute strandvakantie of verre rondreis. Wat echter iets te vaak wordt vergeten, is dat er voor sommige landen bepaalde gezondheidsrisico’s gelden. Risico’s waartegen jij je, ook last minute, nog prima kunt indekken.
· Redactie
Rondreis Buenos Aires
Argentinië is het land van de tango, de passie en de prachtige en historische stad Buenos Aires. Deze stad verveelt nooit en er valt heel veel te ontdekken. De hoogste tijd dus om eens een rondreis door Buenos Aires te gaan maken.
· Redactie
Oman, waarom?
Het Arabisch schiereiland Oman is geen doorsnee bestemming die je vaak hoort als antwoord op de vraag waar iemand zijn of haar vakantie gaat vieren. Jammer eigenlijk, want Oman is bijzonder gastvrij en beschikt over een aantal mooie, culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Onsmakelijke medepassagiers
Laatst was al eens een incidentje in het nieuws waarbij een vrouw van het cabinepersoneel van een luchtvaartmaatschappij de opdracht kreeg om haar wel erg onthullende decolleté te bedekken. Kortgeleden is ook een vrouw op een vlucht van Las Vegas naar New York gewoonweg geweigerd omdat men haar diepe decolleté ‘te aanstootgevend’ vond. Zo zijn er meer factoren waaraan je je als reiziger kunt storen.
· Redactie
Rondreis Vietnam per trein
Vietnam is een wonderschoon land, dat zal iedereen die er al eens een rondreis heeft gemaakt je onmiddellijk weten te vertellen. Wat misschien niet iedereen weet, is dat je Vietnam prima op eigen houtje kunt gaan verkennen door een rondreis per trein te ondernemen.
· Redactie
Wie betaalt de vakantie?
Relaties en financiën… het hoeft allemaal geen problemen op te leveren, maar als er geen duidelijke afspraken worden gemaakt, dan is dat helaas vaak wel het geval. Afspraken onderling of niet, er zijn in elk geval een aantal duidelijke trends zichtbaar wat betreft online aankopen.
· Redactie
Nieuw bouwwerk oude Maya’s ontdekt
Wie de oude beschaving van de Maya’s in gedachten neemt, die denkt vervolgens waarschijnlijk gelijk ook aan het land Mexico. Dat klopt, in Mexico vind je vele overblijfselen van de rijke historie van de Maya’s. Maar ook in Guatemala tref je vele restanten en zeer recent is zelfs een nieuw bouwwerk van de oude Maya’s ontdekt.
· Redactie
Genieten in Zuid Moravië
Zuid Moravië… waarschijnlijk moet je even nadenken waar dat in hemelsnaam ook alweer ligt. Het antwoord is: Tsjechië. Omdat het klimaat in deze regio zo heerlijk zomers is, wordt in dit gebied volop aan druiventeelt gedaan. Ter vergelijking: Zuid Moravië is voor Tsjechië wat de Champagnestreek voor Frankrijk is. Niet alleen de wijnproductie is er goed, je kunt in Zuid Moravië ook lekker eten.
· Redactie
Reizen en werken in Australië
Australië is een favoriete reisbestemming voor backpackers en andere reizigers die graag voor langere tijd op reis willen gaan. In Australië kun je als buitenlandse toerist namelijk prima een centje bijverdienen en momenteel zitten ze er – vooral in de reissector – te springen om arbeidskrachten in de vorm van seizoensarbeiders.
· Redactie
Favoriete vakantiebestemmingen dichtbij
Hoewel we op dit moment in Nederland en omstreken niet bepaald van zomerse temperaturen kunnen spreken, kiezen veel Nederlanders toch voor een vakantie in de buurt. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele plekken die deze zomer populair blijken te zijn. 
· Redactie
Genieten in Gambia
Gambia ligt op slechts ongeveer zes uur vliegen afstand van Nederland en toch kom je er gelijk in een totaal andere wereld terecht. Dit West-Afrikaanse land beschikt over een wonderschone natuur en prachtige stranden zoals stranden bedoeld zijn: met wit zand, vele rijen palmbomen en een diepblauwe zee.
· Redactie
Per Segway Dresden verkennen
De stad Dresden ligt in het oosten van Duitsland, vlakbij de grens met Tsjechië en Polen. Dresden wordt ook wel ‘het Florence aan de Elbe’ genoemd, dus als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een stedentrip dan weet je waar je moet zijn.
· Redactie
Gratis iPhone in hotel Vancouver
Wat doe je als hotel om potentiële gasten ervan te overtuigen dat ze voor een verblijf in jouw hotel moeten kiezen in plaats van bij de concurrent? Een hotel in Vancouver heeft hiervoor een leuk idee bedacht, namelijk het gratis ter beschikking stellen van een iPhone gedurende je verblijf in het hotel.

Archief