Home
Blog
Oktober 2012

Reisinspiratie

42 blogs geschreven in oktober 2012
· Redactie
Halloween in Engeland of Amerika
Het zal je niet zijn ontgaan dat het vandaag Halloween is, een feest dat steeds vaker ook in Nederland uitbundig wordt gevierd. Uiteraard compleet met enge kostuums en uitgeholde, van gezichtjes voorziene pompoenen. Als je de smaak vandaag te pakken hebt gekregen, dan is het misschien leuk om de volgende keer Halloween te gaan vieren in Engeland of Amerika.
· Redactie
Overnachten in een koelcel?
Een echt fris idee is het niet, maar bijzonder is het natuurlijk wel en bovendien: je moet het maar verzinnen. Een voormalig lijkenhuis kun je prima ombouwen tot hotel, dus waarom niet? Er zijn in het verleden ook al kerncentrales omgebouwd tot pretpark.
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Grand Canyon op Google Maps
Google Maps is lekker bezig met het in kaart brengen van de wereld. Medewerkers van Google bezoeken werkelijk alle mogelijke en onmogelijke gebieden om deze zo goed mogelijk op Google Maps vindbaar te maken.
· Redactie
Oud&Nieuw met Sawadee
Reisorganisatie Sawadee blikt binnenkort graag vooruit én terug tijdens Sawadee’s Oud&Nieuw Event dat op 25 november in Amsterdam zal worden gehouden. De locatie van het event is het mooie Pakhuis de Zwijger, waar die dag alvast vooruit wordt geblikt naar alle nieuwe reizen die in 2013 zullen worden georganiseerd.
· Redactie
Reis naar Oeganda
Wil jij best eens een keertje naar Oeganda reizen als verslaggever en denk je ook over de juiste capaciteiten daarvoor te beschikken? Doe dan nu mee met de wedstrijd van Reiskrant Reporter en maak kans op twee gratis retourtickets met KLM en een arrangement ter plaatse, op basis van logies en ontbijt.
· Laurens Taekema
Filmpje: Walvishaai gespot in Thailand!
Duiken met walvishaaien, een droom voor velen! In dit schitterende filmpje zie je hoe duikers een walvishaai spotten in Thailand, vlakbij het eiland Koh Tao!
· Laurens Taekema
Vietnam actieweek bij Fox Vakanties
Reisorganisatie Fox Vakantie houdt volgende week een Vietnam Actieweek met spectaculaire aanbiedingen en kortingen voor rondreizen Vietnam! De actie loopt van maandag 29 oktober t/m zondag 04 november 2012. Op iedere nieuw geboekte groepsrondreis, singlereis of individuele reis ontvang je dan per persoon 50,- euro korting!
· Redactie
Aardbeving Costa Rica
Costa Rica is afgelopen woensdag getroffen door een zeer zware aardbeving. De beving vond plaats in het westen van het land en had een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Uit de eerste berichtgevingen blijkt dat er geen sprake is van doden of gewonden en ook grote schade lijkt te zijn uitgebleven.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Pinguïn Nieuw-Zeeland
Wat een prachtig en veelzijdig land is Nieuw-Zeeland toch! Van bergen met gletsjers tot goudgele stranden: je vindt het in dit mooie land op een betrekkelijk kleine oppervlakte. Deze foto is gemaakt op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland, op het Otago schiereiland. Dit schiereiland vlakbij Dunedinzit vol met mooie vogels en ook pinguïns. Ideaal voor een dagtripje!
· Redactie
Cubanen kunnen straks vrij reizen
Als Nederlandse wereldreiziger is het bijna vanzelfsprekend dat je alle plaatsen waar je in deze wereld naartoe zou willen reizen, ook daadwerkelijk kunt gaan bezoeken. Deze vanzelfsprekendheid geldt echter niet voor alle wereldbewoners, want in een land als Cuba was het voor bewoners bijvoorbeeld jarenlang niet mogelijk om zomaar naar het buitenland te reizen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Mekong-delta Vietnam
Deze foto is gemaakt tijdens het varen over de Mekong rivier in Vietnam. Met een tour over deze grote rivier ben ik in enkele dagen van Ho Chi Minh City (Vietnam) naar Phnom Penh (Cambodja) gevaren. De Mekong is één van de belangrijkste rivieren in Zuidoost-Azië en bijna 5000 kilometer lang!
· Redactie
Lonely Planet’s topbestemmingen
Eenmaal raden welke stad op de tweede plaats is komen te staan in de top tien van te bezoeken steden; een lijst die onlangs is samengesteld door Lonely Planet … Amsterdam! Wat een eer, na San Francisco in de Verenigde Staten, vindt de redactie van de Lonely Planet reisgidsen Amsterdam de beste stad om te bezoeken.
· Redactie
Fotogenieke bestemmingen
Hou jij er ook zo van om tijdens je vakantie lekker in de weer te zijn met het maken van de mooiste, meest vreemde of grappigste foto’s? Dan zijn er een aantal bestemmingen waar je precies dat zult vinden wat je zoekt, zeker als het aankomt op het maken van echt mooie foto’s. Dus vergeet de Eiffeltoren in Parijs en het Colosseum in Rome.
· Redactie
Ultiem relaxen op Hamilton Island
Waar kun je nu eens echt optimaal ontspannen en genieten van een heerlijke vakantie vol relaxmomenten? Waar vind je, kortom, het allerbeste resort van de wereld? In Australië! Namelijk op het idyllische ‘Hamilton Island’ en dus tevens in de buurt van het mooie Great Barrier Reef.
· Redactie
Zuid-Afrika populaire herfstbestemming
Er is een opmerkelijke stijging aan de hand in de populariteit van het land Zuid-Afrika als bestemming voor een herfstvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen met maar liefst 90 % gestegen, zo blijkt althans uit cijfers van een boekingssite uit Nederland.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Torres del Paine
En dan was er gelukkig weer een foto van de dag! Deze keer een foto van één van de grote hoogtepunten van een bezoek aan Chili (en ook Zuid-Afrika): Torres del Paine. Torres del Paine is zowel de naam voor de puntige bergen als het nationaal park wat hieromheen ligt. Het park ligt in het zuiden van Chili in een gebied dat beter bekend is onder de naam Patagonië.
· Redactie
Culinair Aruba
De Nederlandse Antillen waren natuurlijk altijd al een waar paradijs voor vakantiegangers, maar het mooie eiland Aruba is er de laatste tijd ook nog eens aanzienlijk in aantrekkelijkheid op vooruit gegaan, met name voor culinaire lekkerbekken.
· Redactie
Veel geweld in steden Mexico
Mexico … mexi-hie-coo … wie kent dit bekende nummer van de Zangeres Zonder Naam niet? Het klinkt zo gezellig, maar zo heel gezellig blijkt het in Mexico de laatste tijd helaas niet te zijn. Mexico blijkt namelijk zelfs het gevaarlijkste land ter wereld te zijn.

Archief