Home
Blog
November 2012

Reisinspiratie

38 blogs geschreven in november 2012
· Redactie
Wereldsteden om te shoppen
Shoppen … voor de een is het niet meer dan bittere noodzaak, voor de ander een leuke bijkomstigheid en een derde bouwt het liefst de gehele vakantie rondom het shopgebeuren. Voor die laatste groep is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten waar je moet zijn. Daarom volgen hieronder enkele tips van CNN Travel op het gebied van de allerbeste shopwalhalla’s.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Verkoopster in Cambodja
Deze verkoopster kwamen we onderweg tegen in Cambodja. Toen onze bus een tussenstop maakte bij een marktje hebben we bij haar een paar van de "rolletjes" gekocht die ze op de foto bij zich heeft.
· Redactie
Backpacker Graham Hughes pakt wereldrecord
Onlangs zette soloreiziger Graham Hughes een nieuw wereldrecord op de kaart, namelijk het bezoeken van alle landen ter wereld in exact 1.426 dagen. Een bijzonder mooie prestatie van deze inmiddels 33-jarige backpacker, die precies op Nieuwjaarsdag 2009 aan zijn reis van bijna vier jaar begon.
· Laurens Taekema
Dit is Noorwegen! (video)
Ben je al eens in Noorwegen geweest? Zo niet, bekijk dan eens deze video en laat je overtuigen! Want natuurlijk kun je ook in Europa fantastisch mooie rondreizen maken. Noorwegen is hier een goed voorbeeld van!
· Redactie
Speciale bril tegen jetlag
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het lijkt er toch op dat het wetenschappers is gelukt om een hulpmiddel te ontwikkelen, waarmee je snel van je jetlag af wordt geholpen. Het gaat om een eenvoudig te dragen bril en de werkzaamheid zou hem zitten in een speciaal, groen licht.
· Redactie
Wereldrecord wereldreiziger
Alle landen van de wereld bezoeken … hoeveel zijn dat er wel niet, hoe lang doe je daar eigenlijk over en wat kost dat dan eigenlijk allemaal? Om precies te zijn kun je 201 landen bezoeken in 1.426 dagen, dat is althans het record dat backpacker Graham Hughes onlangs heeft neergezet.
· Redactie
Fins Lapland: schoon en gezond
Ben je op zoek naar een detoxreis, een kuuroord waar je aan je gezondheid kunt werken? Zie je echter nu al op tegen alleen maar groentesapjes drinken en elke ochtend om vijf uur zweten in de les Bikram yoga? Doen dan niet moeilijk en reis af naar Fins Lapland, want dat is minstens zo gezond en veel minder vermoeiend.
· Redactie
Russische vliegtuigen alcoholarm
Dat Russen goed kunnen drinken is wel bekend en dat sommige Russen niet altijd even goed tegen al dat drinken kunnen, is ook geen geheim. Dronken mensen in het vliegtuig geven vaak veel overlast en dat geldt dus ook voor dronken Russen, daar heeft nu zelfs de Russische regering het helemaal mee gehad.
· Redactie
Kerstsferen in Thailand
Wie aan Thailand denkt, die ziet waarschijnlijk niet direct beelden van kerstbomen, kerstverlichting en andere kerstversieringen voor zich. Toch is Thailand momenteel al volop aan de gang met het bewerkstelligen van een fijne kerstsfeer en dat ondanks dat de bevolking voor 95 % het Boeddhistische geloof aanhangt.
· Redactie
Nationaal Park Afghanistan
Afghanistan heeft welgeteld slechts één nationaal park, te weten het Band-e-Amir Park dat gelegen is in de provincie Bamiyan. Het park ‘bestaat’ inmiddels alweer ruim drie jaar, maar heeft nog maar weinig toeristen getrokken. Enerzijds is dat begrijpelijk, anderzijds ook erg jammer.
· Redactie
Sawadee’s Oud&Nieuw
Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver, dan vindt namelijk het grote Oud&Nieuw Event van Sawadee plaats. Place to be: het bijzonder sfeervolle ‘Pakhuis de Zwijger’ in Amsterdam, dat handig gelegen is op loopafstand van Amsterdam CS. Wanneer? Aanstaande zondag, 25 november!
· Redactie
Sprookjesachtig Senja
Senja, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het is zelfs heel waarschijnlijk dat je nog nooit van Senja hebt gehoord, want Senja is namelijk het best bewaarde geheim van het hoge noorden. Dit nog amper ontdekte paradijsje bevindt zich in het noordelijkste puntje van Noorwegen. Het eiland Senja wordt ook wel liefkozend ‘Klein Noorwegen’ genoemd.
· Redactie
Welkom in Zuid-Afrika
Met de indrukwekkende geografische diversiteit en het gevarieerde dieren- en plantenleven lijkt Zuid-Afrika wel ‘een wereld in één land’. Zo kunt u in het Kruger National Park de ‘big five’ spotten, in het Kaapse wijnland genieten van de heerlijkste wijnen en u kleurrijk laten leiden langs de weelderige Tuinroute.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Colca Canyon
De foto van de dag vandaag is van de Colca Canyon, of eigenlijk meer van de prachtige Condors die je daar kunt spotten! de Colca Canyon is een enorme kloof die je in het zuiden van Peru kunt vinden.
· Redactie
Drijvende sushi op Necker Island
Je hebt luxe vakanties en je hebt super-de-luxe vakanties. Als je voor dat laatste wilt gaan, dan zit je op een van de vakantieresorts met een eigenaar die luistert naar de naam Richard Branson altijd goed, zoals op Necker Island, dat behoort tot de Britse Maagdeneilanden.
· Redactie
Slechtste hotel mateloos populair
Voor het beleven van een bijzondere reis hoef je soms helemaal niet zo ver te reizen. Sterker nog, je hoeft er zelfs het land niet voor uit, want in Amsterdam bevindt zich een hotel dat zo slecht is dat toeristen van over de hele wereld het willen meemaken. Je leest het goed ja: een slecht hotel.
· Redactie
Noorderlicht spotten in 2013
Als jij het Noorderlicht wel eens zou willen bewonderen dan is 2013 hét jaar om dat te gaan doen. Experts op het gebied van het Noorderlicht zijn het er namelijk over eens dat de winter van 2013 echt een topseizoen zal zijn voor het spotten van het Noorderlicht.
· Redactie
Vakantie wijkt niet voor werk
Veel drukte op het werk is voor de gemiddelde Nederlander geen reden om de vakantie een poosje uit te stellen. Dit is een van de resultaten van het onderzoek dat in opdracht van het online reisbureau Expedia door Harris Interactive is verricht.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Terracotta Leger
Het Terracotta Leger is één van de meest bizarre en grootste archeologische vondsten in China. Het leger van terracotta bestaat uit maarliefst 9099 figuren. Ze werden aan de eerste keizer van China (Qin Shi Huangdi) meegegeven in het graf als gift.

Archief