Home
Blog
Foto van de dag
Foto van de dag - Terracotta Leger

Foto van de dag - Terracotta Leger

1 minuut leestijd
Foto van de dag - Terracotta Leger

Het Terracotta Leger is één van de meest bizarre en grootste archeologische vondsten in China. Het leger van terracotta bestaat uit maarliefst 9099 figuren. Ze werden aan de eerste keizer van China (Qin Shi Huangdi) meegegeven in het graf als gift.

Het Terracotta Leger is de meest bizarre en grootste archeologische vondst in China. Het leger van terracotta bestaat uit maarliefst 9099 figuren. Ze werden aan de eerste keizer van China (Qin Shi Huangdi) meegegeven in het graf als gift. Natuurlijk behoort dit monument ook tot het UNESCO-Werelderfgoed.

Het Terracottaleger is te vinden vlakbij de plaats Xi'an in het midden-oosten van China. Je bent natuurlijk niet de enige als je het grafcomplex gaat bezoeken, maar toch is een bezoek zeer de moeite waard. Het is niet te bevatten dat voor een graf van de keizer zoveel werk wordt verzet. De figuren zijn voor een groot gedeelte nog intact en hebben allemaal veel detail. Er schijnen meer dan 700.000 arbeiders ingezet te zijn bij de bouw...dat is twee maal zoveel als de Chinese Muur!

Naast duizenden soldaten zijn er ook complete paarden gevonden. Na 2200 jaar onder de grond te hebben geleven ontdekten boeren in 1974 bij het graven van een put een Terracottasoldaat... dit bleek later de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw te zijn!

Foto door Laurens T

Bij de rubriek "Foto van de dag" tonen we een indrukwekkende, grappige of inspirerende foto uit onze eigen collectie.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4