Home
Blog
Maart 2014

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in maart 2014
· Redactie
De Plitvice meren in Kroatië
Het Plitvice National Park is het grootste nationale park in Kroatië en de oudste in Zuidoost-Europa. In totaal zijn er 16 meren in het park en zo'n 90 watervallen.
· Redactie
VIDEO: Het leven van bergen
Vandaag een korte boeiende documentaire over het ontstaan van bergen en de processen waardoor ze worden aangetast.
· Redactie
En de top 10 vliegvelden van 2014 zijn...
Afgelopen week werden er in Barcelona de World Airport Awards uitgereikt en voor het tweede achtereenvolgende werd het Singapore Changi Airport uitgeroepen tot 's werelds beste vliegveld.
· Redactie
China's donut hotel
In China moet tegenwoordig alles vaak groter en mooier, om maar te pronken met de rijkdom en status als opkomende wereldmacht. Dit 'donut hotel' in Huzhou spant misschien wel de troon.
· Redactie
Egypte onthult twee grote gerestaureerde farao standbeelden
Onlangs werden in de historische stad Luxor in Egypte door archeologen twee enorme gerestaureerde standbeelden van farao Amenhotep III onthuld aan het publiek.
· Redactie
FOTOSERIE: Wildlife op South Georgia Island
Ergens tussen Afrika en Zuid-Amerika ligt in de ijskoude Zuid-Atlantische Oceaan het South Georgia Island, een eiland van ruige bergen, gletsjers en fjorden.
· Redactie
Het Kenai schiereiland in Alaska
Tussen de Cook Inlet en de Prince William Sound in Alaska ligt het Kenai schiereiland. Hier liggen onder andere de massale Kenai Mountains, die zich uitstrekken over het 190 kilometer lange Kenai schiereiland.
· Redactie
De 10 mooiste vlucht aankomsten ter wereld
Landen op een vliegveld is tegenwoordig zelden een bijzondere gebeurtenis meer, maar er zijn nog vliegvelden waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht tijdens je landing.
· Redactie
VIDEO: Reizen is...
Vanwege het 25 jarige bestaan van de Australische reisorganisatie Intrepid gingen Daniel Klein en Mirra Fine van The Perennial Plate op pad om een video te maken van het reisgevoel van deze organisatie.
· Redactie
Futuristisch Dongdaemun Design Plaza geopend in Seoul
Gisteren is in het trendy winkelgebied Dongdaemun in de Zuid-Koreaanse stad Seoul een nieuw futuristisch gebouw geopend. Het nieuwe Dongdaemun Design Plaza werd ontworpen door de Iraaks-Britse 'starchitect' Zaha Hadid.
· Redactie
Peru roept toeristen op te stoppen uit de kleren te gaan bij Machu Picchu
Ben je van plan om binnenkort de Machu Picchu in Peru te bezoeken, dan kan het zo maar zijn dat je iemand in de blote kont voorbij ziet komen. De laatste weken zijn er diverse incidenten van 'naakt toerisme' bij het 15e-eeuwse Inca bouwwerk geweest.
· Redactie
Waarom je nu Venetië moet bezoeken!
Venetië in het noordoosten van Italië wordt beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld, maar deze drijvende stad dreigt in de toekomst te overstromen.
· Redactie
FOTOSERIE: 25 keer IJsland
Aan de rand van de Noordpool licht het eiland IJsland, een uniek land. In deze serie 25 foto's van de natuurlijke pracht van IJsland, gemaakt door de Duitse fotograaf Kilian Schönberge.
· Redactie
Onderwater kunsttentoonstelling in de Malediven
Je zou zeggen dat het uitzicht onderwater in de Malediven al mooi genoeg is, maar twee luxe resorts hebben sinds vorige week een tentoonstelling, waarbij er kunst voor de ramen onderwater is gehangen.
· Redactie
De 10 mooiste bankgebouwen ter wereld
In de financiële wereld gaat een hoop geld om, en dus is het ook geen verrassing dat banken vaak indrukwekkende gebouwen laten bouwen. Check hier de 10 mooiste bankgebouwen ter wereld.
· Redactie
VIDEO: Yosemite National Park
Yosemite National Park is een fantastisch natuurpark in Amerika. Dat kun je het beste zelf ervaren, maar de beelden van dit filmpje geven toch ook wel een erg goed beeld van hoe mooi Yosemite wel niet is!
· Redactie
St. Patrick’s Day 2014
Ieder jaar wordt over de hele wereld op 17 maart St. Patrick’s Day gevierd en dit jaar valt deze dag op aankomende maandag.
· Redactie
9 replica's van de Eiffeltoren
Wie de Eiffeltoren wil zien, hoeft tegenwoordig niet per se naar Parijs af te reizen. In dit artikel hebben we 9 replica's van de Eiffeltoren voor je op een rij gezet!
· Redactie
Koloniaal Malakka in Maleisië
In het Zuid-Westen van Maleisië ligt Malakka, een historische kuststad en hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Malakka, waar je nog veel overblijfselen van de Europese aanwezigheid uit de koloniale tijd kunt zien.

Archief