Home
Blog
Juni 2014

Reisinspiratie

24 blogs geschreven in juni 2014
· Redactie
De oude stadsmuur van Xi'an
De Chinese stad Xi'an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en was ooit de hoofdstad van China. De stad vormt het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en is gelegen aan de rivier de Wei he.
· Redactie
VIDEO: Oregon's kust
De Amerikaanse staat Oregon beschikt over prachtige natuur met groene bossen en hoge watervallen, maar heeft ook een 640 km lange ruige kustlijn aan de Grote Oceaan.
· Redactie
30 waaghalzen op grote hoogte
Als je last hebt van hoogtevrees, dan zal je maag bij het zien van deze post misschien ook even omgekeerd worden. We hebben 30 foto's van waaghalzen op grote hoogte op een rij gezet, die je doen afvragen wat ze bezielt.
· Redactie
Lady Elliot Island: Klein paradijs in het Great Barrier Reef
Hoewel het Great Barrier Reef helemaal met elkaar is gelinkt, wordt het in werkelijkheid samengesteld uit meer dan 3.000 individuele riffen, die samen groter zijn de de Chinese Muur. Lady Elliot Island is een kleine atol in dit immense natuurgebied, dat vanuit de ruimte zichtbaar is.
· Redactie
De cenotes van Yucatán (Mexico)
In het noorden van het Mexicaanse schiereiland Yucatán vind je iets bijzonders: hier zijn geen bovengrondse rivieren, maar stroomt water door de grond via ondergrondse rivieren naar de zee. Hier zijn waterpoelen ontstaan en die noemt men cenotes.
· Redactie
7 onvoltooide bezienswaardigheden
Het voltooien van monumenten en bezienswaardigheden kost vaak een tijd en werk. Soms is er helaas gewoon niet genoeg geld of mankracht om een project af te ronden. Dat betekent echter niet dat onvoltooide bezienswaardigheden niet mooi kunnen zijn. Hieronder hebben we er zeven voor je op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn!
· Redactie
VIDEO: West-Amerika Timelapse
De Amerikaanse fotograaf John Shellington nam in september 2013 ontslag om een roadtrip van twee maanden door West-Amerika te maken samen met een vriend. Van hun reis maakte hij een oogstrelende timelapse video.
· Redactie
Plan je eigen Game Of Thrones vakantie
Vorige week kwam het vierde seizoen van Games of Thrones ten einde en voor wie moeite heeft om bijna een jaar te wachten op nieuwe afleveringen, heeft Hopper een 'Game of Thrones Vacation Planner' in het leven geroepen.
· Redactie
Wonderlijke wereld in Australië: Het Nambung National Park
In West-Australië ligt een eigenaardig landschap van verbazingwekkende natuurlijke kalksteen structuren: Het Nambung National Park. Een grillig woestijnlandschap waar de verweerde rotspieken van de Pinnacles uit gele zandduinen oprijzen.
· Redactie
De grote 'Welk land past het beste bij jou?' test
Met deze test (of quiz als je wil) kun je bepalen welk land het beste bij je persoonlijkheid en levensstijl past. Zeg maar je ultieme vakantieland. Misschien ben je daar al geweest en wist je het al, maar misschien komt er ook wel een verrassend land uit!
· Redactie
Eiland dat niet op de kaart staat: Motu Teta
Verblijven op een eigen prive-eiland, wie droomt er niet van? Het eiland Motu Teta in de Stille Oceaan is zo afgelegen, dat het niet eens op de kaart staat!
· Redactie
Las Médulas: Uniek landschap in Spanje
In de Spaanse El Bierzo regio ligt een uniek landschap van grillige bergen, grotten en ravijnen: Las Médulas. Ooit was dit de thuisbasis van de belangrijkste goudmijn in het Romeinse Rijk, maar tegenwoordig een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers.
· Redactie
De 20 mooiste plekken in Brazilië
De komende paar weken staat het WK natuurlijk centraal in Brazilië en misschien reis jij ook wel af om hier een wedstrijd mee te maken. Maar dit grote land in Zuid-Amerika heeft zeker ook een hoop moois te bieden, dus als je even niet in een station, bar of voor een groot scherm zit, is het de moeite waard om enkele van deze mooiste plekken in Brazilië te bezoeken.
· Redactie
VIDEO: Los Angeles van boven
Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië is één van de meest dichtbevolkte steden van de wereld en na New York de tweede dichtbevolkte stad van Amerika. In deze video van boven is ook goed te zien hoe gigantisch uitgestrekt LA is.
· Redactie
De Hemelpoort van Tianmen Shan in China
In de Chinese provincie Hunan ligt Tianmen Shan - of Heaven's Gate Mountain - die vernoemd is naar een gigantische natuurlijke boog die is uitgehold in een karststenen berg.
· Redactie
FOTOSERIE: Het beste van Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland staat bij ons hoog bovenaan als het gaat om outdoor bestemmingen en natuur. Het land down under biedt bijna alles: van vulkanen, geisers en schitterende baaien op het Noordereiland tot fjorden, gletsjers, watervallen en azuurblauw meren op het Zuidereiland.
· Redactie
Abu Dhabi onthult plannen voor 'ondergrondse park'
Onlangs onthulde Abu Dhabi haar plannen voor het Al Fayah Park: een 'ondergronds' park dat zal worden overschaduwd door een reeks van luifels die doen lijken alsof de aarde hier is opengebarsten.
· Redactie
Natuurwonder in Canada: Moraine Lake
Prachtig gelegen in de Canadese Rocky Mountains bevindt zich een waar natuurwonder: het Moraine Lake. Dit meer draagt ook wel de bijnaam 'sieraad van de Rockies' vanwege haar uitmuntende schoonheid en heldere water.
· Laurens Taekema
5 tips voor de Berlijnse zomers
Berlijn in de stad met vele gezichten. De rijke geschiedenis en het moderne heden vloeien samen in het midden van de stad. Doordat de stad zo veelzijdig is, is er voor ieder wat wils. Dus als je nog geen zomerplannen hebt; waarom niet naar Berlijn?

Archief