Home
Blog
Januari 2012

Reisinspiratie

41 blogs geschreven in januari 2012
· Redactie
Gezond op reis
De ene reiziger heeft tijdens een reis in een vliegtuig last van vliegangst en een ander juist van reisziekte. Weer een ander heeft van geen van beide last, maar wordt na het maken van een vliegreis wel altijd verkouden.  Dat is niet zo vreemd als je lang met veel mensen in een kleine ruimte zit, maar wel erg vervelend. Daarom volgen hier enkele tips om gezond op je bestemming aan te komen. Deze tips kun je overigens ook gebruiken als je een busreis of reis per trein maakt.
· Redactie
Volle maan? Feestje!
‘Full moon party’, je hebt er vast weleens van gehoord en elke zichzelf respecterende backpacker heeft er al een meegemaakt of is hard op zoek naar een goede gelegenheid hiertoe. Als je vandaag bij Haad Rin Beach in Thailand zit, dan is het straks feest. Thailand is echter niet het enige land waar je een full moon party kunt meemaken.
· Redactie
Top of Europe
Wil je deze winter graag in de bergen de lange latten of een snowboard onderbinden, maar heb je geen zin om moeilijk te gaan doen met sneeuwkettingen om de autobanden? Laat de auto dan thuis en reis met de trein richting het zuiden van Europa. Ga bijvoorbeeld naar de Jungfrau Region in Zwitserland, met mondaine skisteden, uitdagende pistes en goede treinverbindingen.
· Redactie
Actieve reisavonturen
Als je reizen en het beleven van sportieve avonturen graag met elkaar combineert dan zit je bij de Belgische reisorganisatie X-Adventure helemaal goed. Zij hebben hun aanbod heel handig ingedeeld in vier overzichtelijke categorieën reizigers, zodat je heel eenvoudig de juiste reis bij je reisgezelschap kunt kiezen.
· Redactie
CuliAir
Dit is reisnieuws waarvoor je niet naar het buitenland hoeft en toch het gevoel hebt even van de Nederlandse aardbodem te zijn verdwenen. Hoe? Stap voor het diner eens niet een gewoon restaurant binnen, maar laat je culinair verwennen in een luchtballon van CuliAir.  
· Redactie
Actietickets Air Berlin
Bij luchtvaartmaatschappij Air Berlin kun je nog tot en met vandaag profiteren van de actie waarbij vliegtuigtickets goedkoop worden aangeboden. Via de kaart met vluchtroutes op de website van Air Berlin kun je heel eenvoudig kijken welke bestemmingen per vliegveld mogelijk zijn, om op die manier een aantal prijzen met elkaar te vergelijken.
· Redactie
Hoi An!
De naam klinkt als een vrolijke begroeting en je zult je in deze leuke stad in Vietnam zeker ook al snel op je gemak voelen. De straten staan vol met prachtige koloniale huizen en statige gebouwen en de leuke straatjes van Hoi An vormen eigenlijk ook één groot winkelparadijs.
· Redactie
Eindbestemming Mexico?
Het zal slechts een enkeling ontgaan zijn dat het jaar 2012 volgens de oude Maya’s weinig goeds in petto heeft. Volgens de Maya’s zou de wereld namelijk aan het einde van dit jaar vergaan. In Mexico maken ze van de gelegenheid gebruik om tal van locaties van de oude Maya’s onder de aandacht van toeristen te brengen.
· Redactie
Culinair festival Jersey
Jersey is een van de Engelse Kanaaleilanden en bevindt zich vlak voor de kust van Normandië. Op Jersey vind je om die reden een interessante mix van Engelse en Franse invloeden, niet alleen in de architectuur en het landschap, maar ook in de keuken.   
· Redactie
Chinees Nieuwjaar
Morgen, op maandag 23 januari, begint voor Chinezen het nieuwe jaar en overal ter wereld maakt men zich op voor allerlei kleurrijke feesten. Het jaar 2012 wordt het jaar van de draak en dat betekent een jaar vol geluk, mogelijkheden en nieuwe zaken.
· Redactie
Sportief Malta
Als je van een actieve vakantie op een zonnig eiland houdt, waar je volop de gelegenheid hebt om lekker sportief bezig te zijn, dan is Malta voor jou ‘the place to be’. Malta gaat in 2012 namelijk furore maken als meest sportieve eiland ter wereld.
· Redactie
Veelzijdig Málaga
Málaga is niet alleen de geboortestad van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, maar ook een heerlijke plaats om van je vakantie te genieten. Het klimaat is er in het vroege voorjaar al aangenaam en ook in de winter hoef je er niet te lopen koukleumen. Net als in Barcelona heb je in Málaga de ideale combinatie van stad en strand.
· Redactie
Nieuwe reisorganisatie: Bolderman Excursiereizen
Vandaag hebben we een nieuwe reisorganisatie toegevoegd aan de lijst met reisorganisaties op Rondreis.nl: Bolderman Excursiereizen. Met Bolderman Excursiereizen kun je prachtige busreizen maken naar bijna alle landen in Europa.
· Redactie
KRAS.nl informatiedagen
Op zaterdag 28 en zondag 29 januari vinden de jaarlijkse informatiedagen van KRAS.NL weer plaats. Je krijgt hier informatie over de rondreis bestemmingen van KRAS en je kunt presentaties bijwonen om helemaal in de vakantiesfeer te komen. 
· Redactie
Ontspannen op Curaçao
Of je nu van rust of van een beetje leven in de brouwerij houdt, op het altijd zonnige Curaçao zal elke reiziger zich al snel op zijn gemak voelen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat je er gewoon Nederlands kunt praten.
· Redactie
Veel bezoekers Vakantiebeurs
De Vakantiebeurs 2012 werd dit jaar weer gehouden van 11 tot en met 15 januari en opvallend was dat er ruim vierduizend meer bezoekers op af kwamen. Dat is dus een toename van maar liefst 3,4 % ten opzichte van de editie van 2011. Reizen blijft dus in populariteit stijgen en bezoekers waren zowel geïnteresseerd in reizen binnen Europa als in reizen naar verre bestemmingen.
· Redactie
Thailand reisadvies gewijzigd
Het reisadvies voor Thailand is door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Deze aanpassing is gedaan in verband met de verhoogde dreiging van aanslagen. Nederlandse reizigers wordt met name geadviseerd om in de hoofdstad Bangkok extra op te letten bij plaatsen waar zich veel westerse toeristen bevinden.
· Redactie
Goedkope rondreis Thailand
Ben je op zoek naar een goedkope rondreis Thailand? Dan is de rondreis "Amazing Thailand" van Stip Reizen een absolute aanrader! Deze prachtige 15-daagse rondreis brengt je naar alle hoogtepunten van Thailand en is DE topper in het reisaanbod van Stip Reizen.
· Redactie
Fox vakanties landendagen
FOX vakanties organiseert in januari en februari weer de Fox vakanties landendagen. Deze keer staan China en Amerika op het programma. Tijdens de landendagen krijg je informatie en tips en kun je je even helemaal in de reissfeer onderdompelen. 

Archief