Home
Blog
December 2011

Reisinspiratie

31 blogs geschreven in december 2011
· Redactie
Grenzeloos genieten in de Elzas
De Elzas is een mooie streek in het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. Het is dichtbij en dus goed aan te rijden, daarom is de Elzas perfect voor een korte trip naar het buitenland. Je vindt er pittoreske dorpjes, imposante kastelen en prachtige vergezichten. Bovendien kun je er heerlijk eten, ideaal dus voor een romantisch weekendje weg.
· Redactie
Weg met oud en nieuw
Geen zin om dit jaar wéér op oudejaarsavond met een berg oliebollen en appelflappen voor je neus naar Youp op de televisie te kijken? Boek dan nog snel een last minute reis, verdwijn een weekend in het buitenland en laat pas volgend jaar weer iets van je horen.
· Redactie
Vakantiehuis op het water
Tijdens je vakantie kun je over het algemeen kiezen tussen een verblijf in een vakantiehuis, een tent, een appartement of een hotel. Hierop zijn nog een paar variaties mogelijk, zoals een chalet of pension, maar dan heb je het wel gehad, toch? Mis, want Eurocamp komt nu met een vakantiehuis dat ronddobbert op het water.
· Redactie
Bijzonder overnachten in Zweden
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gedurende je vakantie in Zweden in een ‘gewoon’ hotel of pension te overnachten, maar waarom zou je? Doe eens gek en leg je koffer voor de verandering eens neer in een grot of een UFO.
· Redactie
Kaapstad
Of je er nu naartoe gaat voor de eindeloos lange stranden, de prachtige natuur of de bijzondere cultuur, een bezoek aan Kaapstad is altijd prachtig. Ook voor shopaholics is Kaapstad perfect en als je dan toch in de gelegenheid bent moet je zeker ook een safaritocht ondernemen.  
· Redactie
Nieuw hip hotel Berlijn
Als je een trip naar Berlijn aan het plannen bent en je weet nog niet waar je zult gaan overnachten, neem dan eens een kijkje op de website van Nhow Hotels. Deze keten heeft namelijk sinds kort ook een hotel in Berlijn dat geheel gericht is – naast heel veel luxe – op muziek en design.
· Redactie
Actief met Kerst
Het is Eerste Kerstdag en je vraagt je af wat je vandaag eens zult ondernemen. Sterker: je vraagt je af wat je vandaag eigenlijk kúnt ondernemen, want het is Eerste Kerstdag én het is zondag. Dus wat valt er vandaag eigenlijk buitenshuis te beleven?
· Redactie
Last minute Maastricht
Heb je het kerstgevoel nog niet helemaal te pakken of ben je het even een beetje kwijt? Bijvoorbeeld omdat de boom is omgevallen, het kerstbrood is mislukt of de visite op het laatste moment heeft afgebeld? Laat de boel dan lekker de boel en ga last minute naar Maastricht.
· Redactie
Brits China
Als je graag in Engeland op vakantie gaat dan kun je daarvoor binnenkort ook terecht in China. Ja, je leest het goed. China is weer een nieuw project gestart, namelijk het nabouwen van de ‘countryside’ op ongeveer een uur rijden van Peking.
· Redactie
Leuker badderen
Wordt alle drukte rond de kerstdagen je nu al te veel en zou je er het liefst stilletjes tussenuit willen piepen om ergens in een heerlijk wellness resort weer helemaal tot rust te komen? Wat let je? Hieronder vind je de gouden tip om dit idee ten uitvoer te brengen.
· Redactie
Reislust onverminderd goed
Crisis of geen crisis, we willen met zijn allen wel graag blijven reizen om er even tussenuit te kunnen en te ontspannen. In 2011 hebben de Nederlandse vakantiegangers dan ook weer veel reizen naar het buitenland gemaakt.
· Redactie
Ga naar Gent
Heb je zin in een heus winters sprookje net over de grens? Ga dan naar Gent, die prachtige, historische stad in het land van onze zuiderburen. Gent is in elk jaargetijde een fantastische stad om te bezoeken, maar is zeker in de winter een bezoek echt meer dan waard.
· Redactie
IJslandse inspiratie
IJsland is om de een of andere reden zo’n land waar je niet zo snel aan denkt tijdens het plannen van een volgende vakantie. Misschien is het de naam, of misschien is het gewoon omdat veel reizigers niet zo goed weten wat ze in IJsland allemaal kunnen doen.
· Redactie
Parijs maar dan anders
Wie aan Parijs denkt begint al snel over romantiek, leuke bistro’s, de Eiffeltoren, het Louvre en noem ze allemaal maar op. Parijs heeft echter ook een andere kant, een rauwere kant, een kant die behoorlijk interessant is en ook een beetje spannend …
· Redactie
Op het randje …
Als je een ervaren bergbeklimmer bent, dan heb je inmiddels wel het een en ander meegemaakt op het gebied van gevaarlijke afdalingen en bijzondere plaatsen om te overnachten. Toch is er nu in de Alpen een plek bij gekomen waar zelfs een prof nog even van zal staan te kijken.
· Redactie
Kleurrijke Niagara
Ben je deze winter in de buurt van de Niagara watervallen? Ga er dan zeker een kijkje nemen, ook al heb je ze misschien al gezien. In de wintermaanden vindt er namelijk ook een bijzonder mooie show plaats en dat wil je echt niet missen.
· Redactie
Hip Istanbul
De hoofdstad van Turkije heeft niet alleen een bijzonder rijke historie, maar timmert ook vandaag de dag flink aan de weg op het gebied van allerhande trekpleisters. Een mooie bestemming voor een reis dus, en liefst ook een lange reis, want Istanbul heeft heel veel te bieden en dat is niet allemaal in een paar dagen te verkennen.
· Redactie
Social Seating
Je hebt voor een schappelijke prijs een vliegticket op de kop getikt, zin in je vakantie en vol goede moed stap je in het vliegtuig. Je zoekt je plaats en gaat zitten, tovert je boek tevoorschijn en maakt je op voor een ontspannen vlucht. Maar dan neemt in de stoel naast jou een vreselijke kletskous plaats, weg vakantiegevoel.
· Redactie
Actie bij Ryanair
Heb je geen zin in de koude of maakt het weer je niet zo uit maar wil je begin volgend jaar gewoon graag een tijdje goedkoop naar een andere stad vliegen? Maak dan nog snel gebruik van de actie waarmee Ryanair een aantal bestemmingen in de aanbieding heeft gedaan.

Archief