Home
Blog
Februari 2011

Reisinspiratie

12 blogs geschreven in februari 2011
· Redactie
Australië baalt van verkoop Lonely Planet
SYDNEY - De wereldberoemde Australische reisgids LonelyPlanet is volledig in handen gekomen van BBC Worldwide. Australische media reageerden dit weekend ontgoocheld.
· Redactie
Shoppingfestival in Istanbul
ISTANBUL - Van 18 maart tot en met 26 april wordt Istanbul 'the place-to-be' voor shopaholics. Dan vindt in de Turkse wereldstad voor de eerste maal het 'Istanbul ShoppingFest' plaats.
· Redactie
Vancouver opnieuw ideaalste stad ter wereld
De Canadese stad Vancouver is opnieuw de meest leefbare stad ter wereld. De stad heeft de beste combinatie van stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur, milieu, onderwijs en infrastructuur.
· Redactie
Seoul heeft beste luchthaven ter wereld
Voor het zesde jaar op rij is de luchthaven van Seoul uitgeroepen tot de beste van de wereld.
· Redactie
Nieuwe brug over Grand Canyon
De Grand Canyon heeft er een nieuwe trekpleister bij: een brug van 2 kilometer lang en 900 meter hoog over de Coloradorivier.
· Redactie
Grand Canyon ernstig bedreigd
Er hangt een donkere wolk boven de Grand Canyon, één van 's werelds meest spectaculaire en mooiste natuurwonderen. Er is toenemende druk op het Witte Huis om uraniummijnen toe te laten in het gebied. Over enkele maanden valt een beslissing.
· Redactie
Reisadvies Egypte versoepeld
Toeristen kunnen weer het vliegtuig naar Egyptische badplaatsen nemen. Reizigers wordt wel geadviseerd waakzaam te zijn. Alle niet-essentiële reizen naar de rest van het land, waaronder de steden Caïro, Alexandrië en Suez, worden nog steeds afgeraden.
· Redactie
10 meest gebruikte woorden op reis 10 meest gebruikte woorden op reis
Wil je niet met je mond vol tanden staan in het buitenland, dan is het aan te raden om van tevoren de belangrijkste woorden in de lokale taal op te zoeken en uit je hoofd te leren. Hier een overzicht van frasen die onontbeerlijk zijn op reis.
· Redactie
Canarische Eilanden populair als alternatief voor Egypte
Nu de Nederlandse toeristen hun winterzonvakantie naar Egypte in het water zien vallen zijn de zonzoekers nu naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun winterse zonvakantie.
· Redactie
Extra vluchten KLM naar Caribisch gebied
Luchtvaartmaatschappij KLM zet vanaf het winterseizoen fors meer capaciteit in op het Caribisch gebied.
· Redactie
Eerste cruiseschip ter wereld met wildwaterglijbaan
LOS ANGELES - Disney doet er duidelijk alles aan om de allerkleinsten te verwennen. Voor het eerst dit millennium heeft het bedrijf van Mickey Mouse een nieuw cruiseschip in de vaart gebracht en wat voor één.
· Redactie
Meer vakantieplannen voor de zomer
Iets meer Nederlanders zijn van plan er deze zomer op uit te trekken dan in 2010 aan het begin van het jaar het geval was.

Archief