Home
Blog
Bestemmingen
Canarische Eilanden populair als alternatief voor Egypte

Canarische Eilanden populair als alternatief voor Egypte

op 8 februari 2011
1 minuut leestijd
Canarische Eilanden populair als alternatief voor Egypte

Nu de Nederlandse toeristen hun winterzonvakantie naar Egypte in het water zien vallen zijn de zonzoekers nu naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun winterse zonvakantie.

Nu de Nederlandse toeristen hun winterzonvakantie naar Egypte in het water zien vallen zijn de zonzoekers nu naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun winterse zonvakantie. Tijdens de speurtocht zijn er drie obstakels te overwinnen:
(1) De meeste winterzonbestemmingen zijn duurder dan Egypte
(2) Het weer is langs de Europese badplaatsen langs de Middellandse Zee meestal nog te koel in de late winterperiode
(3) Voor andere winterzonbestemmingen is de vluchttijd vaak aanzienlijk langer
Voor duikliefhebbers is het aantal goede vakantiebestemmingen ook nog eens afhankelijk van de aanwezigheid van goede koraalriffen of andere mooie duiklokaties.

Veel zonliefhebbers kiezen nu massaal voor de Canarische Eilanden als vakantiebesteming. Dit alternatief voor Egypte ligt op een vergelijkbaar aantal vlieguren en heeft in de maanden februari, maart en april lenteachtig tot zomers weer. De Nederlandse reisorganisaties zien de boekingen naar Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en de andere Canarische Eilanden dan ook in rap tempo stijgen. Nadeel van de run op vakanties naar deze populaire Spaanse eilanden is dat de gemiddelde prijs van de nog beschikbare reizen ook steeds hoger ligt. De echte koopjes zijn er uit en wie nog een lastminute reis naar de Canarische Eilanden wil boeken moet vaak dieper in de buidel tasten dan normaal.

Top reizen naar Egypte

Reisorganisaties met reizen naar Egypte

Beoordelingen van Egypte

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.5
Stranden
8.2
Steden
6.8
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
7.9