Home
Blog
November 2014

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in november 2014
· Redactie
VIDEO: Het verlaten Tsjernobyl
In 1986 vond bij de Oekraïense plaats Tsjernobyl de zeer ernstige nucleaire ramp plaats waarna het een onbewoonbaar gebied werd. Deze video laat zien hoe het verlaten Tsjernobyl er tegenwoordig uit ziet.
· Redactie
Laguna Colorada: De rode lagune van Bolivia
In het zuidwesten van de Altiplano van Bolivia, in het Eduardo Avaroa Andean Fauna Nationale Reserve en dichtbij de grens met Chili, ligt Laguna Colorada, een bijzonder mooie rode lagune.
· Redactie
Kras Kortingsdagen
Kras heeft een gave actie: de Kras Kortingsdagen. Van vrijdag 28 november t/m maandag 1 december 2014 krijg je tot €100 korting per persoon op alle rondreizen!
· Redactie
Palawan, 's werelds mooiste eiland?
Met zijn paradijselijke stranden, buitengewoon goede duik -en wandelmogelijkheden en eilanden als Palawan, is het moeilijk te geloven dat de Filipijnen een ondergewaardeerde tropische reisbestemming is.
· Redactie
Reisorganisatie Koning Aap bestaat 30 jaar
In 2015 bestaat de verre reizen reisorganisatie Koning Aap maarliefst 30 jaar! En wie jarig is trakteert: als je tussen 18 november 2014 en 5 januari 2015 een reis boekt bij Koning Aap dan krijg je € 30,- korting per persoon!
· Redactie
31 plaatsen om naar de sterrenhemel te kijken
Ieder jaar neemt het aantal sterren dat we in de lucht kunnen zien af en meer dan 65% van de wereldbevolking leeft in gebieden met 'lichtvervuiling'. Hieronder vind je 31 plaatsen waar je nog van de sterrenhemel kunt genieten zoals de natuur dat bedoelt heeft.
· Redactie
Mexicaans Venetië: Het Mexcaltitán eiland
In een van de meren in de Mexicaanse deelstaat Nayarit in het noorden van Mexico ligt het kleine dorpje Mexcalitán op een afgelegen eiland, dat er vanuit de lucht fascinerend uit ziet.
· Redactie
Nieuwe rondreizen van Kras
Reisorganisatie Kras heeft ook in 2015 weer een uitgebreid aanbod van bijzondere rondreizen naar vele bestemmingen over de hele wereld. Kras heeft bovendien een aantal compleet nieuwe rondreizen aan het reisaanbod toegevoegd. Rondreis.nl zet ze voor je op een rij.
· Redactie
5 must-do's in Tanzania
In Tanzania ligt de hoogste vrijstaande berg ter wereld, maar dat is niet de enige reden om naar dit Oost-Afrikaanse land te reizen. We geven je 5 must-do's voor een rondreis door Tanzania.
· Redactie
VIDEO: In Damascus
De Syrische hoofdstad Damascus is een van de oudste steden ter wereld en mogelijk dé oudste nog bestaande stad ter wereld. Deze video gaat over deze 11.000 jaar oude stad.
· Redactie
De perfecte kegel-vormige vulkaan: Mount Mayon
Op het eiland Luzon in de Filipijnen bevindt zich een vulkaan die bekend staat om zijn bijna perfect symmetrische kegelvorm: Mount Mayon.
· Redactie
Orlando krijgt 's werelds hoogste achtbaan
Een pretpark in Orlando, Florida, heeft plannen gemaakt om 's werelds hoogste, en misschien wel meest angstaanjagende achtbaan te bouwen.
· Redactie
Engeland's mooiste kust: Jurassic Coast
Dit moet toch wel Engeland's mooiste stukje kust zijn, de Jurassic Coast. Dit deel van de zuidkust van Engeland strekt zich uit langs het Kanaal en heeft een total lengte van zo'n 150 kilometer.
· Redactie
Het Kakadu National Park in Australië
In het noorden van Australië ligt het grootste nationale park van het land: het Kakadu National Park, een adembenemende uitgestrektheid van watervallen en grillige rotsen.
· Redactie
De meest spectaculaire fonteinen ter wereld
Mensen gebruiken water om te drinken, om in te zwemmen of hun was mee te doen, maar deze schitterende fonteinen laten zien dat er ook ware kunstwerken mee gemaakt kunnen worden. Bekijk hier de meest spectaculaire fonteinen ter wereld!
· Redactie
FOTOSERIE: De gezichten van Gambia
Gambia is een fijne winterzonbestemming. De zon schijnt er vol op, de ongerepte stranden zijn er heerlijk en er zijn bovendien leuke en boeiende dingen om te doen in Gambia. Maar weet je wat tijdens onze rondreis door Gambia de meeste indruk heeft gemaakt? De Gambianen zelf. Wat een superlieve en mooie mensen zijn dat!
· Redactie
VIDEO: Skateboarden in de Sierra Nevada
Als natuurliefhebbers trekken we er altijd graag op uit om nieuwe plekken te verkennen, maar tijdens het druilerige weer van dit afgelopen weekend moesten we het doen met dit filmpje dat we tegenkwamen.
· Redactie
De nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig
Wij vinden het altijd jammer als we een nieuw paspoort moeten halen en de verzameling stempels in het oude paspoort doorboort worden. Als we de Noorse nationaliteit zouden hebben, zouden we echter niet kunnen wachten om een nieuwe paspoort te halen, want de nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig!
· Redactie
India's andere Taj Mahal: Bibi Ka Maqbara
Wist je dat India niet één, maar twee Taj Mahals heeft? Jep, er is een monument dat vrijwel identiek is aan de Taj Mahal: de Bibi Ka Maqbara.

Archief