Home
Blog
Bestemmingen
5 must-do's in Tanzania

5 must-do's in Tanzania

op 24 november 2014
2 minuten leestijd
5 must-do's in Tanzania

In Tanzania ligt de hoogste vrijstaande berg ter wereld, maar dat is niet de enige reden om naar dit Oost-Afrikaanse land te reizen. We geven je 5 must-do's voor een rondreis door Tanzania.

Tanzania beschikt over prachtige natuur, een uitgestrekte vulkanische krater en intrigerende eilanden. Samen met de massieve Kilimanjaro maakt het Tanzania een unieke bestemming. Hieronder 5 hoogtepunten voor een bezoek aan Tanzania:

Verken de Ngorongoro krater

De Ngorongoro-krater is de grootste intakte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. In de Ngorongoro Conservation Area leven zo'n 25.000 grote dieren, uitgestrekt over meer dan 5,100 vierkante kilometer. De kroonjuweel van dit gebied is de Ngorongoro-krater, met een doorsnee van 17-21 kilometer de grootste ononderbroken caldera in de wereld. Deze zou gevormd zijn door een ingestortte actieve vulkaan zo'n 2,5 miljoen jaar geleden. Jaarlijks trekken er een miljoen gnoes door het gebied tijdens de Grote Migratie, een opmerkelijk natuurverschijnsel. In de maanden december tot en met maart verzamelen zich vele zebra's, gnoes en andere dieren in de buurt van Lake Ndutu, aan de rand van het beschermde gebied. Behalve de vele gnoes komen er ook zwarte neushoorns, luipaarden, gazellen en vogels gedijen hier, evenals de meest krachtige publiekstrekker, de leeuw.

Maak kennis met de leeuwen

Als je de Serengeti aandoet, is de kans groot dat je leeuwen gaat zien en deze verdienen een speciale vermelding. Deze reusachtige wezens worden zeer gerespecteerd door de lokale bevolking vanwege hun geschiedenis van heerschappij wanneer ze uigedaagd werden door agressieve jagers. Om het doden van leeuwen tegen te gaan en ze te beschermen tegen massatoerisme, werft de natuurbeschermingsorganisatie Lion Guardians jonge Maasai krijgers om de koninklijke dieren te beschermen. Safari's in het grote Serengeri geven bezoekers de kans om de leeuwen in hun eigen grondgebied te zien.

Leer over de Maasai cultuur

Voor de Maasai, een van de laatste krijger stammen ter wereld, vormt het vee een integraal onderdeel van het dagelijkse leven. Naast het verstrekken van voedsel in de vorm van melk en soms vlees en bloed, zijn koeien voor hun ook een betaalmiddel. De stammen trekken met hun vee van het noorden van Tanzania tot het zuiden van Kenia, waarbij ze onderweg nederzettingen maken. In het algemeen bestaan deze dorpjes uit een groep families, hun kuddes, en modderhuizen. 

Proef de Specerijeneilanden

De semi-autonome eilanden voor de kust van Tanzania vertonen rijke en gevarieerde invloeden. Op het eiland Zanzibar vind je Afrikaanse, Arabische, Indiase en Europese invloeden terug in de keuken, maar ook in de huizen, de mensen en de beroemde gebeeldhouwde deuren. Tegenwoordig is hier zo'n 99% van de bevolking moslim, tegenover ongeveer een derde van de bevolking op het vaste land. De kruiden en slaven handel, die de geschiedenis van het eiland hebben gevormd, zijn vervangen door toerisme en street food is een belangrijk onderdeel van de eiland ervaring.

Overwin de Kilimanjaro

De Kilimanjaro in het noordoosten van Tanzania is de hoogste vrijstaande berg ter wereld en zeer populair bij toeristen vanwege de relatief toegankelijke paden. Waar andere torenhoge toppen behendigheid en klimvaardigheden vereisen, moet je voor de Kilimanjaro vooral vastberaden zijn en stevig kunnen wandelen. Om Afrika's hoogte piek op 5.892 meter te bereiken, ben je zo'n vijf of zes dagen onderweg. Tijdens de klim krijg je te maken met bijna alle klimaten van Afrika, van tropische hitte aan de onderkant tot ijskou op de top. Het uitzicht bovenaan over het uitgestrekte land bij Uhuru Point is adembenemend.

Top reizen naar Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Meer blogs over Tanzania

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6