Home
Blog
Opmerkelijk
Zeldzame witte giraffe gespot in Tanzania

Zeldzame witte giraffe gespot in Tanzania

op 27 januari 2016
1 minuut leestijd
Zeldzame witte giraffe gespot in Tanzania

Ja, je ziet het écht goed: Een witte giraffe! En nee, het is geen photoshop. Dit is Omo, een 15-maanden oude giraffe uit Tanzania. Haar huid lijkt gebleekt te zijn. Hoe dat kan? Lees maar...

Giraffe Omo is in het Tangarine National Park in Tanzania gespot door Dr. Derek Lee, oprichter en wetenschapper bij het Wild Nature Institute. Deze opmerkelijke ontdekking deed natuurlijk de wenkbrouwen fronsen, maar na nader onderzoek bleek dat Omo lijdt aan leucisme. Dit is een afwijking bij dieren (en soms ook mensen) die er voor zorgt dat er minder pigment in de huid zit. Hierdoor krijgt de huid een veel lichtere, bijna witte kleur. Leucisme wordt soms verward met albinisme, maar is net even anders. Zo behouden de ogen bij leucistische dieren wel dezelfde kleur.

Prachtig en bijzonder om te zien toch? Nu zijn giraffen sowieso al uniek. Het zijn namelijk de hoogste dieren ter wereld. Ze kunnen tot wel 5 meter hoog worden en als jongen geboren worden zijn ze al gelijk 2 meter. Maar in dit geval is zij ook nog eens wit. Ze is momenteel de enige witte giraffe ter wereld. Wat een ontdekking!

Omo kan volgens Dr. Derek Lee goed opschieten met andere girraffen, die dus wel een "normale" kleur hebben. Die giraffen lijken niet te malen om die ietwat andere huidskleur van Omo. Wij zijn nu al benieuwd naar de kindjes van Omo :)

Top reizen naar Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Meer blogs over Tanzania

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6