Home
Blog
Algemeen
De lelijkste dieren op aarde

De lelijkste dieren op aarde

op 27 september 2013
1 minuut leestijd

Om lelijke dieren die met uitsterven worden bedreigd onder de aandacht te brengen riep de Ugly Animal Preservation Society deze maand een competitie uit, waarbij deelnemers konden stemmen op het lelijkste dier ter wereld.

Schattige en pluizige dieren als de panda of baby tijger hebben qua aandacht nooit te klagen gehad, maar honderden andere diersoorten worden met uitsterven bedreigd omdat ze te lelijk zijn. Om deze dieren onder de aandacht te brengen riep de Ugly Animal Preservation Society deze maand een competitie uit, waarbij deelnemers konden stemmen op het lelijkste dier ter wereld.

Bij deze verkiezing werd de Blobbis verkozen tot 's werelds lelijkste dier en is het de nieuwe mascotte van de UAPS geworden. Deze geleiachtige vissoort leeft op een diepte van zo'n 1200 meter voor de kust van Australië en voedt zich met krabben en kreeften. De bedreigde diersoort raakt geregeld verstrikt in visnetten, maar een lekkernij om te eten is de Blobvis niet.

Bekijk hieronder op welke lelijke diersoorten gestemd kon worden:

KakapoNeusaapWrattenzwijnCalifornische condorKomodovaraanAye ayeZeeolifantZeeduivelDrievingerige luiaardWat vind jij het lelijkste dier op aarde? Plaats hieronder je mening!

Meer blogs