Home
Blog
Opmerkelijk
Gorilla herenigd met man na 5 jaar - Zijn reactie is geweldig!

Gorilla herenigd met man na 5 jaar - Zijn reactie is geweldig!

op 9 juli 2015
1 minuut leestijd
Gorilla herenigd met man na 5 jaar - Zijn reactie is geweldig!

De Engelse natuur- en milieubeschermer Damian Aspinall zet zich in om dieren en het mileu te beschermen en voedde vijf jaar lang een gorilla op alsof het zijn eigen zoon was. Na vijf jaar werd de gorilla vrijgelaten en nog eens vijf jaar later besloot Aspinall de gorilla weer op te zoeken in de jungle.

Aspinall redt met zijn stichting Aspinall Foundation apen die in gevangenschap leven en leert ze weer in de vrije natuur te leven. In Engeland voedde hij een gorilla op die hij de naam "Kwibi" gaf. Toen Kwibi vijf jaar oud was werd hij vrijgelaten in de jungle van Afrika. Aspinall zocht Kwibi vijf jaar na zijn vrijlating weer op in de jungle om te kijken hoe het nu met hem gaat. Hij zocht uren in de jungle naar zijn oude maatje, maar wist niet zeker of Kwibi hem nog zou herkennen.

Aspinall vaarde met een bootje over een rivier en riep steeds de naam van Kwibi. Na een lange tijd zoeken hoorde de gorilla zijn naam en kwam hij op Aspinall af. Hun hereniging werd gefilmd en is ontroerend om te zien. Bekijk hieronder de beelden:

Meer blogs