Home
Blog
Algemeen
Orlando krijgt 's werelds hoogste achtbaan

Orlando krijgt 's werelds hoogste achtbaan

op 21 november 2014
1 minuut leestijd
Orlando krijgt 's werelds hoogste achtbaan

Een pretpark in Orlando, Florida, heeft plannen gemaakt om 's werelds hoogste, en misschien wel meest angstaanjagende achtbaan te bouwen.

De achtbaan heeft als titel 'The Skyscraper' gekregen, en gaat in een spriaal vorm om een meer dan 160 meter hoge uitkijktoren heen. Afgaand op de simulatie video van de ontwikkelaar hieronder, gaat het een spannende rit worden.

Het ontwerp van de achtbaan is gebaseerd op US Thrill Rides' Polercoasters concept, waarbij hoge spanning wordt geleverd in een kleine diameter. Bezoekers stappen onderaan de toren in de achtbaan, gaan dan naar de top, waarna de zwaartekracht het overneemt en ze na een spannende rit beneden weer uitstappen.

De Skyscraper zal deel uitmaken van een 250 miljoen dollar entertainment complex genaamd Skyplex, dat ook een overdekt pretpark zal bevatten.

Op dit moment is Kingda Ka, in Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey de hoogste achtbaan ter wereld. Deze heeft een U-vormige achtbaan die tot 138 meter de lucht in gaat en bezoekers in 3,5 seconden van 0 tot 200 kilometer per uur lanceert.

Top reizen naar Orlando

Reisorganisaties met reizen naar Orlando

Meer blogs over Orlando

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8