Home
Blog
Februari 2014

Reisinspiratie

24 blogs geschreven in februari 2014
· Redactie
17 jaar oude kunstinstallatie in de Sahara bestaat nog steeds en is te zien in Google Earth
17 jaar na dato bestaat de 'Desert Breath' kunstinstallatie in de Sahara woestijn nog steeds, en deze is goed te zien in Google Earth.
· Redactie
Choquequirao, het 'zusje' van Machu Picchu
Choquequirao is een geruïneerde Inca stad in het zuiden van Peru en wordt wel eens beschouwd als het 'zusje' van het 50 kilometer verderop liggende Machu Picchu
· Redactie
Het Vissersbastion in Boedapest
Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is al eeuwen lang één van de belangrijkste steden van Centraal-Europa. De stad wordt gekenmerkt door prachtige gebrouwen, waarvan het Vissersbastion één van de belangrijkste is.
· Redactie
FOTOSERIE: De kathedraal van het Carrera meer in Chili
Op de grens tussen Chili en Argentinië ligt het Carrera meer, wat zichzelf al een spektakel is vanwege het extreem blauwe water. Nog spectaculairder is echter de kathedraal die je hier midden op het meer kunt vinden.
· Redactie
10 spannende kijkplatforms
Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: Thailand - land van contrasten
Het Zuid-Aziatische land Thailand is een land vol met contrasten en dat heeft filmmaker Justin Heaney op schitterende wijze vast gelegd in deze video.
· Redactie
De Tunnel of Love in Oekraïne
Helaas is het momenteel politiek erg onrustig in Oekraïne, maar in dit artikel laten we graag een positievere kant van dit Oost-Europese land zien. Wat te denken van de 'Tunnel of Love', een schitterende plek in Klevan.
· Redactie
Supersonisch vliegtuig van Spike Aerospace vervangt ramen door gigantische schermen
Het uit Boston afkomstige Spike Aerospace is bezig met het bouwen van het eerste supersonische vliegtuig, waarbij de ramen zijn vervangen door gigantische high-definition schermen.
· Redactie
Waarom je nú naar Nicaragua moet gaan
Het Midden-Amerikaanse land Nicaragua wordt soms wel bestempeld als 'the next Costa Rica', omdat het er relatief veilig is en barst van de natuurlijke schoonheid, waaronder vulkanen, regenwouden, rivieren en Caribische stranden.
· Redactie
Avontuurlijk Patagonië
Helemaal in het zuiden van Zuid-Amerika vind je één van de mooiste gebieden van het continent: Patagonië. Dit gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië.
· Redactie
FOTOSERIE: 25 keer Marokko
Marokko heeft het allemaal: een rijke cultuur, een lange geschiedenis, een gevarieerde geografie, en lekker eten. In deze fotoserie 25 redenen waarom je een rondreis Marokko zou moeten maken:
· Redactie
7 mysterieuze stenen gezichten
In vrijwel alle uithoeken van de wereld zijn er door de eeuwen heen gezichten uit stenen of rotsen gebeeldhouwd. Bekijk in dit artikel 7 mysterieuze stenen gezichten
· Redactie
Nepal verlaagt prijzen voor het beklimmen van Mount Everest
Nepal gaat de prijzen voor het beklimmen van Mount Everest en andere pieken in de Himalaya verlagen om meer bergbeklimmers aan te trekken, ondanks de bestaande problemen van overbevolking tijdens het bergbeklimseizoen.
· Redactie
De beste bestemmingen voor een huwelijksreis?
Wat zijn nou de beste bestemmingen voor het maken van een romantische huwelijksreis? Uit een recent onderzoek van Agoda.com kwamen de Malediven als de nummer één bestemming uit de bus.
· Redactie
Het Italiaanse Meer van Misurina
In de Italiaanse provincie Belluno ligt aan de voet van de Cadini di Misurina berggroep het Meer van Misurina (Lago di Misurina op z'n Italiaans). Het is het grootste natuurlijke meer van de streek Cadore en ligt zo'n 1754 meter boven zeeniveau.
· Redactie
5 Must-sees in Taiwan
Taiwan is een nog vrij onbekende, maar fantastische bestemming in Azië, die een verscheidenheid aan culinaire, culturele en visuele traktaties te bieden heeft. We hebben vijf must-sees voor je op een rij gezet.
· Redactie
8 coole nieuwe toeristische attracties
Toerisme is voor veel steden een belangrijke bron van inkomsten en steden doen er dan ook van alles aan om toeristen naar hun stad te trekken. In dit artikel hebben we acht coole nieuwe toeristische attracties voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: Het Canarische eiland Lanzarote
Van het vulkanische eiland Lanzarote maakten Lea Amiel en Nicolas Libersalle een bijzonder mooie video in opdracht van het Canarische Toerisme Bureau. Bekijk hier het resultaat.
· Redactie
De Gocta waterval in Peru
De Gocta waterval is een continue stromende waterval in de Amazonas regio van Peru, op ongeveer 700 kilometer ten noordoosten van Lima, die tot 2005 onbekend was in de rest van de wereld.

Archief