Home
Blog
Bestemmingen
Choquequirao, het 'zusje' van Machu Picchu

Choquequirao, het 'zusje' van Machu Picchu

op 27 februari 2014
1 minuut leestijd
Choquequirao, het 'zusje' van Machu Picchu

Choquequirao is een geruïneerde Inca stad in het zuiden van Peru en wordt wel eens beschouwd als het 'zusje' van het 50 kilometer verderop liggende Machu Picchu

Choquequirao is een geruïneerde Inca stad in het zuiden van Peru en wordt wel eens beschouwd als het 'zusje' van het 50 kilometer verderop liggende Machu Picchu. De ruïnes hier zijn gebouwen en terrassen op niveaus boven en onder Sunch'u Pata, een afgekapt heuveltop, en qua structuur en architectuur is Choquequirao vergelijkbaar met Machu Picchu. Toch bezoeken slechts een handjevol toeristen per dag deze ruïnes, die bereid zijn om de tweedaagse hike hier naartoe te maken.

Hier wil de Peruaanse rijksoverheid verandering in gaan brengen en ze hebben plannen om het eerste luchttramspoor van Peru naar Choquequirao te bouwen goedgekeurd. Met deze nieuwe verbinding, die de diepe kloof van de Apurimac rivier overbrugt, moet het mogelijk worden om Choquequirao in slechts 15 minuten te bereiken vanaf de snelweg. De 5 kilometer lange kabelbaan moet 400 mensen per uur kunnen vervoeren. Het project zal zo'n $45 miljoen gaan kosten en moet na oplevering in 2015 3.000 bezoekers per dag naar de ruïnes van Choquequirao gaan brengen.

Een andere reden voor de aanleg van de kabelbaan is om Machu Picchu te ontlasten. De autoriteiten hebben hier een limiet van 2.500 bezoekers per dag ingesteld en reizigers die de beroemde Inca Trail naar de ruïnes van Machu Picchu willen maken hebben nu een reservering nodig. Op dit moment vliegen de meeste mensen die Choquequirao willen bezoeken naar Cuzco, vanwaar het nog vier uur rijden door de bergen is, om vervolgens nog eens een hike van zo'n 12 tot 16 uur te maken.

Top reizen naar Machu Picchu

Reisorganisaties met reizen naar Machu Picchu

Meer blogs over Machu Picchu

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4