Home
Blog
Bestemmingen
De koffieroute, hèt alternatief voor de Inca Trail naar Machu Picchu

De koffieroute, hèt alternatief voor de Inca Trail naar Machu Picchu

op 17 april 2015
2 minuten leestijd
De koffieroute, hèt alternatief voor de Inca Trail naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil je Machu Picchu zien. Deze prachtige Inca-stad kun je via verschillende routes bereiken. De meest bekende route is de Inca Trail. Maar de Inca Trail is populair en daardoor soms moeilijk te boeken. De koffieroute is een goed alternatief!

Steeds meer mensen willen graag de populaire Inca Trail route lopen en het wordt steeds lastiger om een ticket te bemachtigen. Gelukkig zijn er ook alternatieven.  Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. In deze tocht komt alles wat Peru te bieden heeft samen: spectaculaire landschappen, cultuur, heerlijk eten, avontuur, homestays bij gastvrije gezinnen en een kijkje in de keuken van duurzame koffie- en cacaoplantages.

Tickets voor de Inca Trail

Elke dag kunnen maximaal 500 mensen de Inca Trail lopen. Je moet er steeds vroeger bij zijn om een ticket te bemachtingen. Zeker in onze zomermaanden moet je dit minimaal 6 maanden voor vertrek regelen. Tickets voor de Inca Trail worden vanuit de overheid geregeld. Er bestaat niet zoiets als voorverkoop of een agency die "nog wel wat tickets heeft liggen".  Alles is persoonlijk en op naam van de toerist. Vol is dus vol!

Voor de actuele stand van tickets kun je op deze site kijken. Klik op Consultas, onder “Centro Arqueologico” vind je Camino Inca.

De alternatieve route naar Machu Picchu

Een bijzonder alternatief voor de Incatrail is de koffieroute. Dit is een meerdaagse trekking, die vertrekt vanuit Cuzco en eindigt aan de voet van Machu Picchu, in het dorp Aguas Calientes. Onderweg bezoek je biologische koffie- en cacaoplantages, slaapt bij gezinnen en ervaart het leven op het platteland. De dagelijkse wandeltochten over een prachtig Incapad zijn relatief kort, waardoor er alle ruimte is om te genieten van het verblijf bij de koffieboeren.

Verblijf bij de koffieboeren

“Het verblijf bij de koffieboeren in één woord fantastisch”, vertelt Guido, de lokale reisexpert van Better Places die al jaren in Peru woont enthousiast. “De families zijn enorm gastvrij en ze houden van hun koffieplantage. Ze zijn trots op het gebied waar ze wonen en als reiziger pluk je daar de vruchten van. De gastvrouwen kunnen geweldig koken, veelal met producten van eigen land. Vers mandarijnsap, avocadosalade, forel die wordt bereid in speciale bladeren op het houtvuur…De Peruviaanse keuken staat wereldwijd hoog aangeschreven en bij deze gezinnen proef je waarom.”

Stel zelf je route samen

Je slaapt in je eigen huisje, naast het huis van de familie. Sommige huisjes hebben een eigen badkamer met warm water. Zo verblijf je dicht bij het gezin, maar behoud je je privacy. De uitzichten vanuit de jungle zijn overweldigend en soms kijk je zelfs uit over besneeuwde bergen. Boek je de koffieroute, dan leer je het land echt kennen. Je kunt de route bovendien zelf samenstellen: je kunt kiezen voor een dagtrip, twee of drie nachten, eventueel met een georganiseerd bezoek aan Macchu Picchu. Je kunt zelfs een deel van de route per fiets afleggen. Zo kan elke reiziger zijn ideale route samenstellen.

Interesse in de alternatieve Incatrail?

Wil je ook de koffieroute lopen? Bekijk dan het aanbod van Better Places. Dit platform verbindt reizigers rechtstreeks met een lokale reisprofessional. In overleg met Guido, die al jaren in Peru woont stel je je ideale reis samen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal.

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1