Home
Blog
Bestemmingen
Het Vissersbastion in Boedapest

Het Vissersbastion in Boedapest

op 26 februari 2014
1 minuut leestijd
Het Vissersbastion in Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is al eeuwen lang één van de belangrijkste steden van Centraal-Europa. De stad wordt gekenmerkt door prachtige gebrouwen, waarvan het Vissersbastion één van de belangrijkste is.

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is al eeuwen lang één van de belangrijkste steden van Centraal-Europa. De stad wordt gekenmerkt door prachtige gebrouwen, warmwaterbaden, oude bruggen en de grote rivier de Donau die de stad in tweeën splitst. Eén van de top attracties in Boedapest is zonder twijfel het Vissersbastion. Dit bekende bouwwerk bevindt zich aan de rivierzijde van de Burchtheuvel en werd gebouwd tussen 1895 en 1901 naar een neoromaans ontwerp van Frigyes Schulek.

Het uitzicht wat je hier hebt is fenomenaal en mede daardoor wordt het bouwwerk veel bezocht. Vanaf hier kun je uitkijken over de Donau, op de stadsdelen van Pest met het opvallende parlementsgebouw en op de Gellértberg. Anders dan de naam doet vermoeden is het gebouw overigens geen vesting (bastion) maar een terras, voorzien van sneeuwwitte natuurstenen muren, trappen, torens en arcaden. Een imposante trap van 145 treden verbindt het bastion met de Waterstad beneden. De vissers die daar woonden hielden in het bastion hun vissersmarkt, wat waarschijnlijk de verklaring is voor de naam 'Vissersbastion'.

 

Meer blogs