Home
Blog
Algemeen
Neem eens een stoombad plus

Neem eens een stoombad plus

op 18 december 2012
1 minuut leestijd
Neem eens een stoombad plus

Je hebt stoombaden, zoals je die weleens op de wat luxere sportscholen vindt, en stoombaden in wellnesscentra, die vaak ook nog eens heerlijk buiten gelegen zijn. Dat is allemaal prima voor de doordeweekse dag in Nederland, maar tijdens een reis in het buitenland mag je best iets meer verwachten.

Je hebt stoombaden, zoals je die weleens op de wat luxere sportscholen vindt, en stoombaden in wellnesscentra, die vaak ook nog eens heerlijk buiten gelegen zijn. Dat is allemaal prima voor de doordeweekse dag in Nederland, maar tijdens een reis in het buitenland mag je best iets meer verwachten. Dat kan ook, zie hier: enkele bijzondere warmwaterbronnen in het buitenland, met nét dat beetje extra.

De Blue Lagoon in IJsland werd ooit aangelegd door een bedrijf dat wilde onderzoeken wat nou precies het effect van thermische baden op diverse huidziektes was. Het resultaat: een schitterende toeristische attractie waar je in het dampende water heerlijk tot rust kunt komen.

De Tabacon Hot Springs in Costa Rica vind je rond de Arenal vulkaan in het noordwesten. Uiteraard is het water heerlijk, maar wat meer is: je geniet er van een spectaculair uitzicht en daardoor kun je pas  echt totaal ontspannen.

Ook in Hongarije weten ze hoe je een thermisch bad moet aanleggen. In de hoofdstad Boedapest vind je namelijk de grootste thermische baden van heel Europa. Er zijn twee natuurlijke heetwaterbronnen aanwezig die de baden binnen en buiten van heerlijk warm water voorzien. Je vindt de baden midden in het stadspark.

Top reizen naar Costa Rica

20-daagse rondreis Avontuur in Panama & Costa Rica

20-daagse rondreis Avontuur in Panama & Costa Rica

20 dagen
Groepsrondreis
Panama City, Boquete, Monteverde Cloud Forest Reserve, Arenal Volcano National Park, Manuel Antonio National Park

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Meer blogs over Costa Rica

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9