Home
Blog
Juni 2015

Reisinspiratie

24 blogs geschreven in juni 2015
· Redactie
10 prachtige Europese bestemmingen waar je nog nooit van hebt gehoord
Je denkt misschien dat je alle mooie bestemmingen in Europa wel kent, maar zelfs voor de meest ervaren reizigers zijn er wel een aantal verscholen pareltjes in Europa. Bekijk 10 prachtige onbekende Europese bestemmingen!
· Redactie
West Coast Travel Adventure - Een kijkje achter de schermen
Het is weer tijd voor een "Kijkje achter de schermen". In deze aflevering zijn we op bezoek bij West Coast Travel Adventure: een echte specialist voor reizen naar de westkust van de Verenigde Staten. Patrick is de oprichter en hij vertelt ons vanalles over zijn onlangs opgestarte reisorganisatie.
· Redactie
VIDEO: De Himalaya vanuit de lucht
Het Himalaya gebergte in het zuiden van Azië bevat meer dan 40 bergtoppen boven de 7.000 meter hoogte, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. In deze video zie je indrukwekkende beelden van de Himalaya vanuit de lucht.
· Redactie
Toren in Bahrein ziet eruit als een boor
In het eilandstaatje Bahrein, in de Perzische Golf, zijn ze een bijzondere toren aan het bouwen die eruit ziet al een gigantische boor.
· Redactie
Vuurvliegjes park geopend in Wuhan, China
Liefhebbers van vuurvliegjes hebben nu een plek om naar toe te gaan: 's werelds eerste vuurvlieg-thema park in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei.
· Redactie
's Werelds mooiste lantaarn festivals
Of ze nu met honderden tegelijk in de lucht zweven, zachtjes drijven over het water of aan tempels hangen om het nieuwe jaar in te luiden, lantaarns zorgen altijd voor een unieke sfeer met hun gracieuze verlichting. Hier hebben we een aantal van de mooiste lantaarn festivals voor je op een rij gezet.
· Redactie
Exploring Colombia - Een kijkje achter de schermen
Exploring Colombia is een échte specialist in reizen naar Colombia. Vanuit het noorden van het land helpt deze reisorganisatie je graag bij het regelen van je Colombia rondreis. Mede-oprichtster Gerda geeft ons een kijkje achter de schermen.
· Alfons Taekema
VIDEO: One World Observatory New York
Eind vorige maand werd het One World Observatory in het One World Trade Center in New York geopend voor publiek. Op 30 mei brachten wij een bezoek aan dit nieuwe observatiedek en hiervan deden we eerder al verslag met een uitgebreide fotoreportage. Vandaag delen we graag de videobeelden die we maakten tijdens ons bezoek.
· Redactie
De 6 mooiste stranden in Europa
Europa is bezaaid met vele en lange kustlijnen en talloze eilanden, en dus ook vele, vele stranden. Hier zijn enkele van de mooiste stranden in Europa, die je echt moet kennen.
· Redactie
IJsland opent kunstmatige ijstunnel in Langjokull gletsjer
Onlangs heeft IJsland 's werelds grootste kunstmatige ijstunnel geopend, die is uitgegraven in de westelijke hellingen van één van de grootste gletsjers in IJsland: Langjokull.
· Redactie
's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden
Lang in het vliegtuig zitten is nooit leuk, maar wie vliegt tussen de twee Orkney-eilanden, Westray en Papa Westray net ten noorden van Schotland, is slechts minder dan een minuut in de lucht!
· Redactie
Ultra zout meer in Oekraïne lijkt niet van deze planeet
Het lijkt op iets van een andere planeet, maar laat je niet misleiden. Dit is Koyashskoye Salt Lake, een zout meer in de Krim.
· Redactie
Kleurrijke verdamping vijvers in Utah (Amerika)
In de Amerikaanse staat Utah bevinden zich midden in de bruine woestijn een aantal kleurrijke verdamping vijvers, die voor een bijzonder contrast met de omliggende omgeving zorgen.
· Redactie
De Azoren: ongerept paradijs in de Atlantische Oceaan
Het enige wat beter is dan een ongerept paradijs is er een die niemand nog bezocht heeft. De Azoren eilandengroep is zo'n plek waar nog weinig toeristen naartoe gaan.
· Redactie
VIDEO: Chicago in de nacht
De Amerikaanse stad Chicago heeft een indrukwekkende skyline, met 4 van de 10 hoogste gebouwen in Amerika. In deze timelapse video zie je hoe mooi Chicago is tijdens de nacht.
· Redactie
De 25 mooiste bezienswaardigheden in 2015
Afgelopen week maakte TripAdvisor de winnaars bekend voor de beste bezienswaardigheden in 2015, volgens de beoordelingen op hun website. Bekijk hier de top 25 beste bezienswaardigheden wereldwijd in 2015.
· Redactie
De luchthavens die het verst verwijderd liggen van de stad die ze dienen
Met een lowcost airline kun je voor een prikje naar bestemmingen vliegen, maar vaak vliegen deze op de tweede of derde luchthaven van een stad. Welke luchthavens het verst verwijderd liggen van de stad die ze dienen lees je in dit artikel.
· Redactie
Vreemde rotsformatie in Zumaia (Spanje)
In de Spaanse gemeente Zumaia bevindt zich een aparte rotsformatie, die verticaal de zee in loopt. Dit bijzondere fenomeen noemen ze ook wel flysch formaties.
· Redactie
25 mooiste skylines ter wereld
Iedere stad in de wereld heeft een unieke skyline, maar sommige steden springen er echt uit. In deze fotoserie vind je de mooiste skylines ter wereld op een rij.

Archief