Home
Blog
April 2011

Reisinspiratie

8 blogs geschreven in april 2011
· Redactie
FOX Vakanties valt in de prijzen bij Zoover Awards
FOX Vakanties heeft een Zoover Award gewonnen in de categorieën 'Populairste Aanbieder Verre Reizen' en 'Beste Vakantiesite'.
· Redactie
Baobab wint twee Zoover Awards
Baobab groepsreizen heeft gisteren maar liefst twee Zoover Awards in de wacht gesleept.
· Redactie
Hotelkamer in Nederland 5 procent duurder
De gemiddelde hotelkamerprijs in Nederland is met 5 procent gestegen in 2010. Reizigers betaalden gemiddeld 105 euro per hotelovernachting in ons land. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.
· Redactie
"Reisadvies Negatief" nieuw reisprogramma KRO
De KRO start op 5 juni met het reisprogramma ‘Reisadvies Negatief’. Presentator Sander de Kramer (onder andere bekend van de tv-programma’s ‘De Rekenkamer’ en ‘Stinkend Rijk & Dakloos’ én auteur van het boek ‘Van Miljonair tot Krantenjongen’) trekt voor het programma door drie continenten en bezoekt plekken die door de gemiddelde toerist niet worden bezocht.
· Redactie
Dengue steeds groter gevaar voor vakantiegangers
Het Havenziekenhuis Rotterdam meldt dat het meer dengue- dan malariapatienten heeft. Steeds meer vakantiegangers krijgen te maken met de snelst groeiende (sub)tropische ziekte, Dengue. Dengue komt wereldwijd steeds vaker voor en vormt in veel landen een toenemend probleem.
· Redactie
Vakantie onverwacht duurder door naheffing
Voor veel mensen in ons land wordt de vakantie de komende zomer duurder dan in eerste instantie berekend. Als gevolg van de stijgende olieprijzen sturen veel reisorganisaties hun klanten nog een naheffing die, afhankelijk van de reisbestemming, kan oplopen tot 90 euro per persoon.
· Redactie
Machu Picchu krijgt archeologische vondsten terug
Peru heeft enkele honderden archeologische stukken van de Inca-stad Machu Picchu teruggekregen die bijna een eeuw lang op de universiteit van Yale bewaard werden.
· Redactie
Hoogste hotel ter wereld geopend in Hongkong
Het hoogste hotel ter wereld, dat 118 verdiepingen telt, heeft zijn deuren geopend in Hongkong, een stad die bekendstaat om haar torenhoge wolkenkrabbers.

Archief