Home
Blog
Algemeen
Dengue steeds groter gevaar voor vakantiegangers

Dengue steeds groter gevaar voor vakantiegangers

op 11 april 2011
1 minuut leestijd
Dengue steeds groter gevaar voor vakantiegangers

Het Havenziekenhuis Rotterdam meldt dat het meer dengue- dan malariapatienten heeft. Steeds meer vakantiegangers krijgen te maken met de snelst groeiende (sub)tropische ziekte, Dengue. Dengue komt wereldwijd steeds vaker voor en vormt in veel landen een toenemend probleem.

Het Havenziekenhuis Rotterdam meldt dat het meer dengue- dan malariapatienten heeft. Steeds meer vakantiegangers krijgen te maken met de snelst groeiende (sub)tropische ziekte, Dengue. Dengue komt wereldwijd steeds vaker voor en vormt in veel landen een toenemend probleem. Onder andere de Antillen en Aruba hebben de afgelopen maanden te maken gehad met extreem veel gevallen. In sommige landen wordt er zelfs gesproken over een epidemie. Op Aruba meldt het Korps Politie Aruba (KPA) dat er de komende weken vaker bureaus zullen sluiten vanwege de bestrijding tegen dengue.

“We willen halverwege mei een rapport, budget en plan van aanpak aanbieden aan de regering van Aruba. Hopelijk wordt de campagne in juli goedgekeurd en kunnen we aan het eind van het jaar al aan de slag”, zegt medisch entomoloog Knols. Als alles verloopt zoals het Nederlandse bedrijf Soper Strategies voor ogen heeft, kan Aruba in 2014 het predicaat ‘Dengue vrij’ krijgen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Voor het behalen van dit certificaat mag er op het eiland drie jaar lang geen enkel ziektegeval van dengue voorkomen.