Home
Blog
Mei 2011

Reisinspiratie

10 blogs geschreven in mei 2011
· Redactie
Rondreizen in Zuid-Afrika?
Een rondreis maken in Zuid-Afrika is een ervaring om nooit te vergeten! Natuurschoon in al zijn diversiteit vind je nergens mooier. Een smeltkroes van culturen, een mild klimaat en een moderne infrastructuur. Welkom in Zuid-Afrika.
· Redactie
FOX Vakanties bestaat 15 jaar: feest!
FOX Vakanties bestaat dit jaar 15 jaar en dat wordt gevierd met speciale jubileum aanbiedingen! Op de website van FOX Vakanties vind je deze acties.
· Redactie
Nepalees breekt eigen klimrecord Mount Everest
Een Nepalees heeft zijn eigen record van grootste aantal beklimmingen van de Mount Everest gebroken. De 51-jarige Apa Sherpa bereikte vandaag voor de 21e keer de top van de hoogste berg ter wereld, meldde een woordvoerder van de organisatie die de expeditie heeft georganiseerd.
· Redactie
Hoge olieprijs maakt zomervakanties duurder
Wie deze zomer op reis gaat met een touroperator, mag zich verwachten aan een forse brandstoftoeslag. Bij vertrek in juli kan die meer dan 90 euro per persoon bedragen, zo schrijven de kranten.
· Redactie
Reiziger of tourist?
Volgens de van Dale is een reiziger: iemand die reist en een toerist: iemand die voor zijn plezier reist. In de praktijk zal een individuele reiziger op zoek naar nieuwe ervaringen en belevenissen vaak minstens zoveel plezier beleven dan de toerist die zich beperkt tot de meer toeristisch gebaande paden.
· Redactie
IJsland
De natuur zorgt er voor vuur, ijs, bizarre lavaformaties en spuitende geisers. En de IJslander ondergaat alles op zijn manier. Nu eens uitbundig, dan weer gelaten wachtend op het licht.
· Redactie
Kijk uit met geld pinnen in Thailand
Handig dat er in Thailand zoveel pinautomaten zijn maar het kan wel onvoordelig uitvallen. Speciaal de automaten en de banken op Bangkok Suvarnabhumi Airport hanteren een lagere koers dan ergens anders.
· Redactie
Mogelijk buitenlands toerisme Cubanen
HAVANA - De regering van de Cubaanse president Raúl Castro wil inwoners van het land de mogelijkheid bieden als toeristen naar het buitenland te reizen. Dat blijkt uit een maandag vrijgegeven document.
· Redactie
Grootste deel vakantiegeld gaat op aan vakantie
AMSTERDAM - Het grootste gedeelte van het vakantiegeld wordt daadwerkelijk aan de vakantie uitgegeven. 15 procent van de Nederlanders geeft het jaarlijkse extraatje echter uit aan achterstallige betalingen en schulden.
· Redactie
Duizenden Marokkanen eisen hervormingen
MARRAKECH - Duizenden Marokkanen zijn zondag in Marrakech de straat opgegaan om hun roep om hervormingen kracht bij te zetten. Het was de jongste betoging sinds op 20 februari voor het eerst werd gedemonstreerd.

Archief