Home
Blog
Algemeen
Reiziger of tourist?

Reiziger of tourist?

op 10 mei 2011
2 minuten leestijd
Reiziger of tourist?

Volgens de van Dale is een reiziger: iemand die reist en een toerist: iemand die voor zijn plezier reist. In de praktijk zal een individuele reiziger op zoek naar nieuwe ervaringen en belevenissen vaak minstens zoveel plezier beleven dan de toerist die zich beperkt tot de meer toeristisch gebaande paden.

Volgens de van Dale is een reiziger: iemand die reist en een toerist: iemand die voor zijn plezier reist. In de praktijk zal een individuele reiziger op zoek naar nieuwe ervaringen en belevenissen vaak minstens zoveel plezier beleven dan de toerist die zich beperkt tot de meer toeristisch gebaande paden. Natuurlijk zijn alle denkbare mengvormen mogelijk maar de trend is duidelijk dat mensen op hun vakantie meer en meer unieke ervaringen willen beleven en kennis willen maken met andere culturen.

Een paar tips voor de echte reizigers:

1) Wees niet op je mondje gevallen
Het is altijd handig om een aantal woorden in de taal van het land te spreken. Een woordenboek op zak is nooit verkeerd. De lokale bevolking waardeert het vaak enorm als je de moeite doet hun taal te spreken. Het is wel handig om een paar zinnetjes uit je hoofd te leren zodat je niet met je woordenboek loopt te stuntelen.

2) Knoop een praatje aan met de locals
De beste manier om een stad te leren kennen is door rondgeleid te worden door een 'local.' Voordat je vertrekt op zoek gaan naar mensen die meer over de bestemming weten, kan voor veel goede tips zorgen. Op internet zijn een heleboel groepen te vinden met liefhebbers van bepaalde steden die tips geven en verhalen vertellen. Ongetwijfeld dat je juist zonder je reisgids een heleboel leuke plekken vindt waar je niet omringd wordt door mensen uit je eigen land.

3) Laat je niet met een kluitje in het riet sturen
Als je verdwaald bent, is het best om op een rustige plek even de tijd te nemen en je kaart uit te vouwen om weer op het juiste pad te komen. Als je de weg gaat vragen, doe dit dan liever aan iemand die rustig ergens zit dan aan snelle voorbijgangers. Zij nemen wellicht niet genoeg tijd om het je uit te leggen waardoor je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. En zorg ervoor dat je echt begrijpt waar je heen moet, zodat je niet na drie uur rondjes lopen terug op hetzelfde pleintje belandt.

4) Zwaai niet meteen met je camera
Sommige volken zien er zó interessant uit dat je meteen je camera wilt pakken om ze te fotograferen. Dit werkt echter niet altijd bevorderlijk voor het leren kennen van deze mensen. Ga eerst eens een goed gesprek aan om wat over de cultuur te weten te komen. Je camera pakken kan natuurlijk daarna nog en mensen zullen bijna altijd bereid zijn over zichzelf te vertellen als ze merken dat je oprecht geïnteresseerd bent.

5) Hoe meer zielen is niet altijd hoe meer vreugd
In kleine groepen reizen is vaak prettiger dan in een grote groep. Het is makkelijker om bezienswaardigheden te bezoeken en als er eens wat verandert in de planning, is dit minder moeilijk om je aan te passen of nieuwe tickets te regelen.

6) Haastige spoed is zelden goed
Als we een nieuwe plek bezoeken willen we alles zien en zijn we geneigd vluchtig rond te trekken. Maar juist als je wat langer op één plek blijft, zul je zien dat je met leuke dingen in aanraking komt. Verkooppraatjes van de lokale bevolking veranderen opeens in goede gesprekken die je veel kunnen leren over de cultuur in het land.

7) Geef je geld op de goede manier
Ben je in ergens waar de bevolking wel wat hulp van buitenaf kan gebruiken? Geef dan niet zomaar geld aan mensen op straat die daarom vragen. Het is beter én interessanter om bijvoorbeeld een schooltje of hulpproject te bezoeken. Op deze plekken kun je zien waarvoor ze precies geld kunnen gebruiken.

Green Wood Travel heeft zich erin gespecialiseerd om u reizigerservaringen te laten beleven; de ervaringen van de Green Wood reiziger. Green Wood Travel is specialist in individuele rondreizen in Thailand. Bekijk het aanbod van Green Wood Travel rondreizen naar Thailand op Rondreis.nl!

Beoordelingen van Green Wood Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
n.v.t.
Vervoer
n.v.t.
Reisleiding
n.v.t.
Prijs / Kwaliteit
n.v.t.
Algemeen
n.v.t.