Home
Blog
April 2012

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in april 2012
· Redactie
Goedkope vakantielanden
Op economisch vlak zit het ons momenteel niet erg mee, maar lekker op vakantie gaan willen we natuurlijk wel nog steeds, al was het maar om al die financiële perikelen even te kunnen vergeten. Om die reden volgt hier een kort overzicht van enkele vakantielanden die zowel mooi als goedkoop zijn en waar je dus met een gerust hart naartoe kunt reizen om even heerlijk te genieten.
· Redactie
Vierde vrouw gratis
De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is onlangs in het huwelijk getreden met zijn vierde vrouw. Dat feit inspireerde de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Kulala Airlines uit Johannesburg tot het bedenken van een voor westerse begrippen ludieke, maar voor Zuid-Afrikaanse mannen vooral erg lucratieve actie.
· Redactie
De eilanden van Kaapverdië
Kaapverdië is een tropische archipel voor de kust van West-Afrika, maar slechts weinig reizigers zijn op de hoogte van het bestaan en de mogelijkheden van deze mooie reisbestemming. Onbekend maakt onbemind en daar moet natuurlijk snel verandering in komen.
· Redactie
Veelzijdig Tel Aviv
Israel is een land waar je misschien niet direct aan denkt bij het uitzoeken van een vakantiebestemming. Dat is jammer, want Israel is veelzijdig en heeft jou als reiziger dan ook heel veel te bieden. Alleen al in Tel Aviv valt zoveel te beleven dat je er rustig een aantal dagen voor kunt uittrekken.
· Redactie
Bezoek nu Jal Mahal
In India wordt voor het eerst in bijna driehonderd jaar het eveneens al bijna driehonderd jaar oude paleis van Jal Mahal opengesteld voor publiek. Jal Mahal wordt ook wel het Waterpaleis genoemd en het is een plezierpaleis dat in 1734 werd gebouwd.
· Redactie
Voordeliger bereikbaar in Afrika
Als je binnenkort op reis gaat naar een land in Afrika en binnen Afrika goedkoper bereikbaar wilt zijn, dan moet je zeker even verder lezen. Het zou namelijk best eens zo kunnen zijn dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van snelle en eenvoudige diensten voor roaming. In zo’n tien Afrikaanse landen kun je op die manier namelijk al aanzienlijk besparen op de kosten.
· Redactie
Reisarmband met 11 bestemmingen
Je kent het wel: je bent in het buitenland en je spreekt best een aardig mondje Frans of Spaans, maar op de een of andere manier willen de locals maar niet begrijpen wat je bedoelt. Vervelend, zeker als het om belangrijke zaken als je gezondheid of het vinden van een bankfiliaal gaat. Met een reisarmband is dit probleem zo opgelost.
· Redactie
FOX reizen wint Zoover vakantie awards
FOX reizen is dit jaar wederom in de prijzen gevallen bij de Zoover Vakantie Awards. Het is dit jaar de vierde edtitie van de Zoover Awards en (net als vorig jaar) is FOX vakanties de winnaar in de categoriën "Populairste verre reizen" en "Beste vakantiesite".
· Redactie
Moshi in Tanzania
De plaats Moshi in Tanzania is wellicht vooral bekend bij reizigers die de Kilimanjaro willen beklimmen of dit al hebben gedaan. Moshi heeft echter ook de minder sportief aangelegde reiziger wat te bieden en is dan ook zeker een bezoekje waard.
· Redactie
Beste stranden Brazilië
Waar kun je nou nog eens echt goed aan het strand liggen om te genieten van een wolkeloze lucht, fijne temperaturen en een verse cocktail? In Zuid-Amerika natuurlijk, bijvoorbeeld in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De strandbestemmingen van Brazilië wonnen namelijk de Traveller’s Choice Award en zijn daarmee uitverkozen tot de beste stranden van Zuid-Amerika.
· Redactie
Last minute boeken met ‘Tonight’
Apps zijn tegenwoordig echt niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ze zijn namelijk vaak bijzonder handig, zoals ook de nieuwe reis app van Booking.com maar weer bewijst. ‘Tonight’ is de naam van de app, en hij is speciaal gelanceerd voor reizigers die onderweg graag eenvoudig en ‘super last minute’ een hotelkamer willen of moeten boeken.
· Redactie
De Saronische eilanden
Je moet even weten dat ze er zijn, maar dan heb je ook wat. De Saronische eilanden bestaan uit vier eilanden die niet ver van Athene liggen. Poros, Spetses, Hydra en Aegina zijn stuk voor stuk plaatjes van eilanden en laten zich prima binnen een week bezichtigen.
· Redactie
Meimaand, kunstmaand in New York
Kunstliefhebbers die in de maand mei in New York zijn, kunnen hun hart ophalen. In mei vindt daar namelijk, voor het eerst in de geschiedenis van de stad, het Frieze Art Fair plaats. Dit festival houdt in dat kunstenaars uit de gehele wereld in New York hun werk exposeren. Niet alleen in bekende en minder bekende galeries, maar ook in de open lucht.
· Redactie
Waar vind je zon?
Zul je net zien, heb je een ‘zonvakantie’ naar Turkije geboekt en eenmaal daar aangekomen breekt precies een periode van hevige regenval aan. Je verwacht het niet, maar het kan je zomaar overkomen, of toch niet?
· Redactie
Golfen in de Verenigde Arabische Emiraten
Voor prachtige golfbanen moet je niet langer uitsluitend aan Europa, Australië en Zuid-Afrika denken, want ook in de Verenigde Arabische Emiraten tref je steeds vaker bijzonder mooi aangelegde banen waar je heerlijk kunt gaan golfen.
· Redactie
Informatie over Hangzhou
De Chinese plaats Hangzhou ligt dicht bij de monding van de rivier de Qiantang in de Oost-Chinese zee. Hangzhou is beroemd vanwege de thee die er vandaan komt, waarvan wordt gezegd dat er allerhande geneeskrachtige werkingen van uit zouden gaan. Een bekend Chinees gezegde luidt misschien ook wel niet voor niets: ‘Waarom heb je pillen nodig als er thee is?’
· Redactie
Social travelling
Waar ter wereld je ook naartoe gaat, je zult altijd ergens moeten overnachten. Dat kan bijvoorbeeld in een tent of caravan op een camping, in een vakantiehuis, een hostel of in een hotel. Waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wat wel ontzettend leuk is, dat is ‘social travelling’; de mogelijkheid om bij ‘locals’ in huis te verblijven.
· Redactie
Duikparadijs Bali
Als je van duiken en snorkelen houdt, dan ga je natuurlijk graag op vakantie in gebieden die bekend staan als duikparadijs. Gebieden die hierom bekend staan zijn de Nederlandse Antillen, Malta en Egypte. Overweeg echter ook eens een duikvakantie in het Indonesische Bali te ondernemen, want ook daar vind je prachtige plaatsen voor het verkennen van de onderwaterwereld.
· Redactie
Gebruik je tussenstop optimaal
Door niet rechtstreeks naar een verre bestemming te vliegen maar te kiezen voor een reis met tussenstop ben je vaak vele malen voordeliger uit, dat is één voordeel. Nog leuker wordt het wanneer je van deze tussenstop ook nog eens een minireis op zich maakt, door enkele dagen in de stad van je ‘stopover’ te verblijven.

Archief