Home
Blog
Maart 2012

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in maart 2012
· Redactie
Puerto Rico’s eco-parken
In Puerto Rico zijn een aantal bijzonder mooie eco-parken te vinden, en de twee die veruit de bekendste zijn, grenzen aan elkaar. Het is tijdens je reis door Puerto Rico dus een goed idee om een bezoek aan deze twee natuurparken te combineren.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Ontdek Sulawesi
In de Indonesische archipel vind je nog eilanden waar je niet constant voor de voeten wordt gelopen door hordes overige toeristen. Neem nu een eiland als Sulawesi, hier vind je alles wat je tijdens een veelzijdige vakantie mag verwachten, en je kunt er ook nog eens in alle rust van genieten.
· Redactie
Wat te doen in Suriname?
Het prachtige Suriname is een fantastische bestemming voor een veelzijdige en afwisselende vakantie. Niet alleen de hoofdstad Paramaribo is een bezoek waard, ook vele andere plekken lenen zich prima voor een dagtrip.
· Redactie
Nieuwe regeling reisdocument kinderen
Vanaf 26 juni van dit jaar moeten kinderen die naar het buitenland reizen in het bezit zijn van een eigen identiteitsbewijs. Voorheen konden kinderen nog gewoon worden bijgeschreven op het paspoort van hun ouders, maar vanaf deze zomer is dat niet meer mogelijk.
· Redactie
Nieuwe achtbaan China
China krijgt er deze lente een nieuwe achtbaan bij en niet zomaar een achtbaan, maar een die enkele speciale kenmerken heeft. Een van de bijzondere kenmerken van deze nieuwe Chinese achtbaan is dat hij volledig gemaakt is van hout. Als je helemaal wild bent van achtbanen dan mag je dit spektakel natuurlijk niet missen. Je moet dan zijn in het pretpark Happy Valley Wuhan, dat gelegen is tussen Beijing en Shanghai.
· Redactie
Je eigen ‘Love boat’
The love boat was een fantastische serie over de verwikkelingen van passagiers op een cruiseschip op open zee. Het kan echter nog veel intiemer, want een verblijf op je eigen kleine ‘love boat’ op de Indische Oceaan, dat is pas echt genieten.
· Redactie
Nano break populair
Zogenaamde ‘nano breaks’ doen het op dit moment goed bij de reisminnende medemens. Vooral Europeanen boeken met enige regelmaat een nano break, een tweedaagse last minute met één overnachting in een hotel.
· Redactie
Stone Town Zanzibar
Voor een bijzondere en afwisselende vakantie zou je eens een reis naar de hoofdstad van Zanzibar moeten overwegen. In Stone Town, ook wel Zanzibar Town genoemd, tref je namelijk tal van bijzondere overblijfselen uit het rijke verleden van dit mooie eiland.
· Redactie
Origineel Filippijns restaurant
Ben jij nog op zoek naar een origineel restaurant? Hier is dé tip. Je moet er wel een aantal vlieguren voor over hebben, maar dan kun je ook echt genieten van een diner dat geen van je vrienden ooit eerder beleefde.
· Redactie
Disney World Florida uitgebreid
Liefhebbers van de attractieparken van Walt Disney zullen zeker blij zijn met het nieuws dat Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando, Florida, aan het uitbreiden is. Enkele attracties zijn al klaar en ook voor de nabije toekomst staan er nog allerhande uitbreidingen in de planning. Op naar de Verenigde Staten dus, om te genieten van het Magic Kingdom.
· Redactie
Nieuwe grot bezienswaardigheid Laos
Laos heeft er sinds begin dit jaar een nieuwe bezienswaardigheid bij, namelijk de afgelegen grot Kao Rao. Sinds de grot in de buurt van Vieng Phoukha is geopend voor toeristen, zijn er al zo’n vijftienhonderd bezoekers geweest.
· Redactie
Riksja Travel tip: wacht niet te lang met boeken
In de laatste nieuwsbrief van Riksja Travel stond een goede tip voor als je dit jaar een verre rondreis wilt maken, maar nog niet geboekt hebt: wacht niet te lang! Ben jij je nog aan het oriënteren op een groepsrondreis of individuele rondreis tijdens de zomermaanden?
· Redactie
Toilet op onbewoond eiland
In het hoge noorden van Schotland bevindt zich een eiland dat onbewoond is. Dit eiland krijgt binnenkort een openbaar toilet, het is maar dat je het weet. Dat toilet gaat zo rond de €60.000 Euro kosten. Op het eiland staat vaak een krachtige wind en daarom wordt het fundament maar liefst twee meter diep.
· Redactie
New York op een tweewieler
New York kun je op vele manieren bekijken, zoals vanuit de bekende gele taxi’s of vanaf het Empire State Building. Doe eens anders en bekijk New York ook eens van een andere kant, namelijk vanaf het zadel van een fiets.
· Redactie
Bijzonder Oman
Oman is geen reisbestemming die je vaak voorbij ziet komen en dat is jammer, want dit indrukwekkende land heeft jou als reiziger heel veel te bieden. In Oman vind je soms bizarre landschappen, eeuwen- of zelfs millenniaoude tombes en tal van andere attracties. Vooral het gebied rond Nizwa is zeker een bezoek waard.
· Redactie
Angkor Wat naar India
In India wordt momenteel druk gebouwd aan een volledige replica van Angkor Wat, het tot nog toe grootste Hindoe tempelcomplex in Cambodja. In totaal zal de bouw van de Virat Angkor Wat Ram tempel zo’n tien jaar gaan duren en twintig miljoen dollar kosten.
· Redactie
Afwisselende vakantiebestemming Maleisië
Ben je op zoek naar een verre reisbestemming waar je een afwisselende vakantie kunt beleven? Denk dan eens aan Maleisië, want hier kun je niet alleen genieten van heerlijk weer en prachtige stranden, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen.
· Redactie
Goedkope groepsreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Rondreizen naar Australië of Nieuw-Zeeland staan op het lijstje van vele reizigers. Logisch, maar door de gigantische afstand zijn het geen landen waar je even eenvoudig naartoe kunt gaan. Hierdoor liggen de prijzen van rondreizen in Oceanië vaak ook erg hoog. Daarom is het wellicht extra interessant dat Kuoni spectaculaire kortingen geeft!

Archief