Home
Blog
April 2014

Reisinspiratie

31 blogs geschreven in april 2014
· Redactie
FOTOSERIE: Schitterende Chinese bergen
De bergen in het het Laojun Mountain Nature Reserve zijn schitterend en bij het zien van de foto's is het bijna niet voor te stellen dat de meest vervuilde stad van China hier niet ver vandaan ligt.
· Redactie
Huacachina: kleine Peruaanse oase die dreigt te verdwijnen
Op slechts 8 kilometer afstand van de stad Ica, in het zuiden van Peru, ligt de schilderachtige woestijn oase van Huacachina, die dreigt op te drogen.
· Redactie
's Werelds mooiste meren
Van betoverende rimpelingen en spiegel-achtige reflecties tot kristal-achtige helderheid, de 20 meren in deze lijst zijn allemaal verschillend en uniek, maar zeker mooi en een bezoek waard.
· Redactie
VIDEO: Huasteca Potosina (Mexico) vanuit de lucht
In de video van vandaag werd het Huasteca gebied in Mexico met behulp van een GoPro camera in een drone vanuit de lucht vast gelegd, wat schitterende beelden opleverde.
· Redactie
Het Aquila Private Game Reserve in Zuid-Afrika
Op slechts 2 uur rijden van de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad ligt het Aquila Private Game Reserve. Dit reservaat bestaat uit 7500 hectare beschermd gebied in de zuidelijke Karoo en is de thuisbasis van de 'Big Five'.
· Redactie
Is dit 's werelds mooiste strand?
Het is de meest gefotografeerde rots van Portugal, Ponta da Piedade op zo'n 2 kilometer van het stadje Lagos in de Portugeese Algarve.
· Redactie
Het stervende Aralmeer
Het is één van de beruchtste door de mens veroorzaakte ecologische rampen ter wereld: het Aralmeer op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan
· Redactie
Het Yasuni National Park in Ecuador
Ecuador is een relatief onbekende bestemming, maar is zeker voor natuurliefhebbers een interessante plek, met bijvoorbeeld het Yasuni National Park.
· Redactie
Playa de Amor: Het verborgen strand van de Marieta Eilanden
In de Marieta Eilanden archipel, gelegen voor de kust van Puerto Vallarta in Mexico, ligt een verborgen strand midden in een eiland: Playa de Amo.
· Redactie
Voordelig rondreizen met SRC-Cultuurvakanties
Goedkoop is niet altijd duurkoop! SRC-Cultuurvakanties heeft voor deze nazomer rondreizen naar de topbestemmingen Berlijn, Barcelona, Istanbul, Andalusië, Griekenland, Italiaanse steden van wereldfaam, Sicilië en China ingekocht tegen een extra scherpe prijs.
· Redactie
VIDEO: Episch Nieuw-Zeeland
Het woord 'episch' wordt nog al eens onterecht gebruikt, maar als er één land is waarop dit van toepassing is, dan moet het toch wel Nieuw-Zeeland zijn.
· Redactie
FOTOSERIE: Semana Santa in Spanje
In Nederland wordt lekker Pasen gevierd en hebben we net Goede Vrijdag achter de rug, maar in Spanje was het gedurende de hele afgelopen week Semana Santa.
· Redactie
16 sprookjesachtige huizen
We zijn allemaal opgegroeid met sprookjesverhalen over magische plekken, en wie heeft niet De Hobbit of Lord of the Rings gezien? De huizen in dit artikel lijken wel rechtstreeks uit een prentenboek te komen, maar ze bestaan echt!
· Redactie
4 unieke ervaringen in Madrid
De Spaanse hoofdstad Madrid is één van de mooiste steden van het land en of je er nu voor de eerste keer naartoe gaat, of er al vele malen bent geweest, in dit artikel geven we je vier tips voor een unieke ervaring in deze stad.
· Redactie
FOTOSERIE: 10 indrukwekkende fotowedstrijd finalisten
Het Amerikaanse Smithsonian Magazine hield dit jaar voor de elfde keer een fotowedstrijd en ontving dit jaar maar liefst 50,000 inzendingen uit 132 verschillende landen. Check hier enkele van de indrukwekkende inzendingen:
· Redactie
Het actieve vulkaan eiland Aogashima
Wie er ooit van heeft gedroomd om te leven op een afgelegen eiland, zou eens naar het Japanse eiland Aogashima moeten gaan. Dit eiland ligt zo'n 358 kilometer ten zuiden van Tokyo in de Filippijnse Zee.
· Redactie
De 11 mooiste bibliotheken ter wereld
Openbare bibliotheken zijn belangrijke plekken waar iedereen kennis van geschiedenis, literatuur en cultuur op kan doen. We stelden een lijst samen van de mooiste bibliotheken ter wereld.
· Redactie
Welke plaatsen je niet mag missen in Colombia en waarom
Ben je van plan om naar Colombia op vakantie te gaan? Wij zetten de must-visits voor je op een rijtje! Colombia is geen duur land, maar je zult zien dat je in totaal toch nog veel geld kwijt bent als je verschillende delen van het land wilt bezoeken.
· Redactie
De 10 mooiste landschappen van Argentinië
Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Archief