Ontdek Sulawesi

op 29 maart 2012
1 minuut leestijd
Ontdek Sulawesi

In de Indonesische archipel vind je nog eilanden waar je niet constant voor de voeten wordt gelopen door hordes overige toeristen. Neem nu een eiland als Sulawesi, hier vind je alles wat je tijdens een veelzijdige vakantie mag verwachten, en je kunt er ook nog eens in alle rust van genieten.

In de Indonesische archipel vind je nog eilanden waar je niet constant voor de voeten wordt gelopen door hordes overige toeristen. Neem nu een eiland als Sulawesi, hier vind je alles wat je tijdens een veelzijdige vakantie mag verwachten, en je kunt er ook nog eens in alle rust van genieten.

De hoofdstad van Sulawesi is Makassar, waar je in de gezellige oude haven Paotere de mooie, houten schepen kunt bewonderen. Op de boulevard kun je ’s avonds genieten van een prachtige zonsondergang en een vers visje eten in een van de prima restaurants.

Als je van duiken of snorkelen houdt dan is een tocht naar de Togian eilanden echt een aanrader. Het zand is er uitnodigend wit en dus prima voor een luie strandvakantie. Je bereikt de Togian eilanden via Ampana, waar vandaan een boot langs de eilanden naar Gorontalo vaart en waar je aan de kust vaak dolfijnen kunt spotten.

Top reizen naar Sulawesi

19-Daagse rondreis Java, Sulawesi en Bali

19-Daagse rondreis Java, Sulawesi en Bali

19 dagen
Individuele rondreis
Sulawesi is waarschijnlijk de grote onbekende in deze prachtige 19-daagse rondreis naar Java, Sulawesi en Bali. SULAWESI is een rustig eiland, maar niet klein. Van Makassar, in de zuidelijke punt naar het noordelijk gelegen Manado is hemelsbreed ongeveer 1.000 kilometer en over de weg bijna 1.800 kilometer. Je bent daarom ook alleen in Zuid-Sulawesi, dat een in historie gedrenkte sterke eigen cultuur heeft, een ruig bosrijk berggebied is met vulkanen en hot springs, en fantastische stranden heeft waar het goed snorkelen (en duiken) is tussen grote koraalriffen en tropische vissen. Maar je maakt hier ook kennis met de Toraja, een opvallende en authentieke minderheid met rijke (en soms ietwat macabere) tradities...JAVA. Het kloppend hart van de natie, maar ook het eiland van de vulkanen, de ogenschijnlijk eeuwig groene rijstvelden en twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld: de Borobudur en Prambanan. En Mount Bromo! Deze ligt met nog 4 vulkanen in een krater die de 'zee van zand' wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn.BALI. Een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke feesten en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.Wij hebben er 19 geweldige dagen van gemaakt, een reis om nooit te vergeten. Maar wil je langer op Bali blijven, bijvoorbeeld, of je reis op een andere manier uitbreiden, laat het ons weten. Wij maken je reis helemaal op maat voor je!
Bali, Java, Borobudur, Bromo vulkaan, Sulawesi, Prambanan, Makassar, Manado, Zuid-Sulawesi, Mount Bromo
12-Daagse bouwsteen Java en Bali

12-Daagse bouwsteen Java en Bali

12 dagen
Individuele rondreis
Deze reis heet 'bouwsteen Java en Bali', wat betekent dat? Dat betekent dat je deze twee Indonesische eilanden samen in een en dezelfde reis kunt bezoeken. Het is namelijk een complete reis (op de vlucht na). Maar leuker, handiger en nog mooier is het dat je deze bouwsteen kunt gebruiken om je eigen langere Indonesië rondreis te plannen en te maken. Helemaal naar jouw wensen.JAVA. Het kloppend hart van de natie, maar ook het eiland van de vulkanen, de ogenschijnlijk eeuwig groene rijstvelden en twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld: de Borobudur en Prambanan. En Mount Bromo! Deze ligt met nog 4 vulkanen in een krater die de 'zee van zand' wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn.BALI. Een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke feesten en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.Zoek je roze stranden en wil je weleens zelf de beroemde Komodo varanen zien? Voeg dan 8 dagen Flores en Komodo toe. Wat een geweldige reis is dat! Of ben je juist van plan orang-oetans in het wild te zien? Overweeg dan 3 dagen Kalimantan (Indonesisch Borneo) mee te pakken. Wil je echt een ander deel van de wereld ontdekken, denk dan aan 6 dagen Noord-Sulawesi. En heb je gewoon zin in strand en snorkelen, dan valt je keus mogelijk op Sanur!

Reisorganisaties met reizen naar Sulawesi

Meer blogs over Sulawesi

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1