Home
Blog
Algemeen
's Werelds mooiste lantaarn festivals

's Werelds mooiste lantaarn festivals

op 25 juni 2015
1 minuut leestijd
's Werelds mooiste lantaarn festivals

Of ze nu met honderden tegelijk in de lucht zweven, zachtjes drijven over het water of aan tempels hangen om het nieuwe jaar in te luiden, lantaarns zorgen altijd voor een unieke sfeer met hun gracieuze verlichting. Hier hebben we een aantal van de mooiste lantaarn festivals voor je op een rij gezet.

1. Yi Peng Festival in Chiang Mai, Thailand

Tijdens het Yi Peng of Yee Peng festival gaan er in Chiang Mai duizenden lantaarns tegelijkertijd de lucht in, iets wat je een keer gezien moet hebben! Dit festival valt samen met het Loy Krathong festival in Thailand, dat wordt gehouden tijdens de tweede volle maan van de Lanna kalender, wat meestal in november is.

2. Lantaarn Festival in Hoi An, Vietnam

Hoi An in Vietnam is al een prachtige plek, maar tijdens volle maan wordt de oude stad prachtig verlicht met talloze kleurrijke lantaarns, die deze plek een nog magischere sfeer geven.

3. RiSE Festival, Verenigde Staten

Dit festival werd geïnspireerd door het Yi Peng festival in Thailand, en wordt gehouden op twee plaatsen in de Verenigde Staten; de Mojave woestijn in Nevada op 10 oktober en in Phoenix, Arizona op 7 november. Kijk op risefestival.com voor meer info.

4. Yuanxiao festival, China

Het Yuanxiao lantaarn festival is een Chinees feest dat gevierd wordt op de vijftiende dag van de eerste maand in het lunisolaire jaar, in de maand februari. Dit festival heeft z'n roots in het Boeddhisme en wordt op vele plekken op de wereld gevierd door Chinezen.

5. Lantaarns buiten de Schatkamer van Petra, Ma'an, Jordanië

Veel mensen bekijken de Schatkamer van Petra overdag, maar als je de kans hebt, probeer dan zeker een nachtceremonie hier mee te pikken! Kaarslichten begeleiden je hier naar de Schatkamer wat een schitterend uitzicht oplevert.

Top reizen naar Fès

Reisorganisaties met reizen naar Fès

Meer blogs over Fès

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8