Home
Blog
Bestemmingen
Ultra zout meer in Oekraïne lijkt niet van deze planeet

Ultra zout meer in Oekraïne lijkt niet van deze planeet

op 18 juni 2015
1 minuut leestijd
Ultra zout meer in Oekraïne lijkt niet van deze planeet

Het lijkt op iets van een andere planeet, maar laat je niet misleiden. Dit is Koyashskoye Salt Lake, een zout meer in de Krim.

De kleur van dit zout meer in Oekraïne verandert van stoffig roze in het voorjaar naar helder roodachtige tinten in de zomer, dankzij de aanwezigheid van microscopisch kleine algen en pekel garnalen. Bij droog weer verdampt de zon een groot deel van het water, waardoor heldere kristallen en keien bedekt met zout korsten worden blootgelegd, en er een adembenemend panorama ontstaat, wat bijna buitenaards is.

Koyashskoye Salt Lake is een populaire bestemming bij de lokale bevolking, maar minder bekend bij toeristen. Er is een negatief reisadvies voor delen van Oost-Oekraïne, en alhoewel dit meer buiten dit gebied valt, is het waarschijnlijk beter om voorlopig dit meer te bewonderen van een (digitale) afstand, totdat de politieke spanningen in Oekraïne zijn hersteld.

Wil je naar het meer reizen, dan kun je een bus nemen vanaf Kerch, een stad in de buurt van de Zwarte Zee, en een van de oudste van het gebied. Wanneer je langs de kust loopt zal dit verlaten landschap plotseling opduiken:

 

Meer blogs over Oekraïne

Beoordelingen van Oekraïne

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.