Oekraïne

Uitzicht op de Zwarte Zee

Rondreis Oekraïne

Ontdek de prachtige cultuur en natuur van deze oud Sovjet-staat

Oekraïne is een fascinerende bestemming voor een rondreis! Maak kennis met de mooie natuur, tradities en cultuur van deze voormalige 'graanschuur' van de Sovjet-Unie. Bezoek prachtige steden als Kiev en Odessa. Ga wandelen in de imposante bergen van de Karpaten. Of ontdek de kust langs de Zwarte Zee!

Het is helemaal hip om tijdens je rondreis door de Oekraïne ook een kijkje te nemen bij de in 1986 ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl. Verschillende operators organiseren dagtrips waarbij je ook de spookstad Prypjat te zien krijgt. Natuurlijk zijn er nog altijd risico’s verbonden aan zo’n reisje, maar je krijgt een stralingsmeter mee die aangeeft wanneer je weg moet wezen. Loop je liever wat minder gevaar? Verken tijdens het rondreizen in Oekraïne dan de hoofdstad Kiev, waar je veel bezienswaardigheden vindt.

Een goed voorbeeld is het Holenklooster of beter gezegd wat er onder het klooster ligt: 30 kilometer aan gangen waar je kapellen en gebedsruimtes treft. Wil je alles zien in de Oekraïne? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis en sla Odessa vooral niet over. Naast de gebouwen is vooral de trotse bevolking hier het aanschouwen waard!

Vlag:
Hoofdstad:
Kiev
Inwoners:
43.814.581
Oppervlakte:
603.700 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
2:50 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
7/10
Steden
8/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Oekraïne

Blogs over Oekraïne

· Redactie
Ultra zout meer in Oekraïne lijkt niet van deze planeet
Het lijkt op iets van een andere planeet, maar laat je niet misleiden. Dit is Koyashskoye Salt Lake, een zout meer in de Krim.
· Redactie
VIDEO: Het verlaten Tsjernobyl
In 1986 vond bij de Oekraïense plaats Tsjernobyl de zeer ernstige nucleaire ramp plaats waarna het een onbewoonbaar gebied werd. Deze video laat zien hoe het verlaten Tsjernobyl er tegenwoordig uit ziet.
· Redactie
De Tunnel of Love in Oekraïne
Helaas is het momenteel politiek erg onrustig in Oekraïne, maar in dit artikel laten we graag een positievere kant van dit Oost-Europese land zien. Wat te denken van de 'Tunnel of Love', een schitterende plek in Klevan.
· Redactie
Het Venetië van de Oekraïne
Rondreis door Oekraïne? Zorg dat Odessa in je programma zit. De Oekraïense havenstad is in alles een bijzondere stad, die door westerlingen – gek genoeg - veelal genegeerd wordt
· Redactie
Wat te doen in Charkov?
Reis jij binnenkort af naar Charkov in de Oekraïne om het Nederlands elftal een hart onder de riem te steken? Dan wil je vast weten wat er te doen valt in die bijzondere stad. Daarom volgen hier enkele tips, die vooral ook leuk zijn voor mensen die straks wel meereizen met de voetbalfanaten, maar zelf eigenlijk niet zoveel ermee op hebben.
· Redactie
Goedkoop verblijf tijdens EK-voetbal
Terwijl ze op de Oranjecamping in Charkov al zo ongeveer volgeboekt zijn, wil het met de reserveringen voor een hotelkamer in deze stad in de Oekraïne maar niet echt op gang komen. Touroperator Corendon, die zowel reizen naar Charkov als accommodatie ter plaatse verzorgt, heeft daarom nu de prijzen voor hotelkamers verlaagd.
· Redactie
Topbestemmingen 2012 volgens Lonely Planet
Waar moet je in 2012 naartoe reizen? Welke bestemmingen mag je niet missen? Op deze prangende vragen heeft Lonely Planet nu een antwoord gegeven door de publicatie van een lijst met tien landen die volgend jaar echt een must zijn om te bezoeken.

Beoordelingen van Oekraïne

Wat zijn de Oekraïne ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Oekraïne.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.