Home
Blog
Algemeen
10 spannende kijkplatforms

10 spannende kijkplatforms

op 24 februari 2014
3 minuten leestijd
10 spannende kijkplatforms

Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.

Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. Onlangs werd in de Franse Alpen het hoogste kijkplatform in Europa geopend, en in dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet:

AlpspiX, Zugspitze, Duitsland

Het AlpspiX uitkijkplatform ligt aan de voet van Alpspitze berg van Duitsland en bestaat uit twee stalen balken, die beide 24 meter lang zijn. Bezoekers kunnen hier achter de glazen wanden 1.000 meter naar beneden kijken in de vallei. Het platform blijft ook in de winter geopend en de toegang is gratis. Voor meer info: AlpspiX viewing platform.

Kinzua Skywalk, Pennsylvania, Verenigde Staten

Toen in 1882 het Kinzua viaduct werd gebouwd in Pennsylvania, was het het langste en hoogste viaduct ter wereld. In 1900 werd het omgebouwd met behulp van 3.175 ton staal en 895.000 klinknagels om zwaardere treinen te kunnen dragen, maar in 2003 werden 11 van de 20 torens verwoest door een tornado. Men besloot toen de resterende torens te gebruiken om er een SkyWalk van te maken. De 190 meter lange skywalk biedt bezoekers via glazen panelen een indrukwekkend uitzicht op de diepe kloof eronder. Gratis toegang.

EdgeWalk CN Tower, Toronto, Canada

Op het dak van het restaurant in de CN Tower kunnen bezoekers op 356 meter hoogte een 'EdgeWalk' maken. Hierbij wordt je in een harnas gehesen en kun je een rondje lopen langs de rand van het hoogste gebouw in Canada. Is dit iets te spannend voor jou, dan is er ook nog een glazen vloer op 342 meter hoogte. Deze is slechts 2,5 centimeter dik, maar is sterk genoeg om 14 nijlpaarden te kunnen houden. De EdgeWalk heeft het record voor 's werelds hoogste externe wandeling bevestigd aan een gebouw. Prijzen vanaf C$20,40. Kijk voor meer info op: EdgeWalk.

The Ledge, Chicago, Verenigde Staten

Bij de Willis Tower in Chicago steken vier glazen kubussen uit de gevel, die gemaakt zijn van een halve ton glasplaten. De wanden bestaan uit drie lagen, van elk een centimeter dik. Vanuit de kubussen kun je gigantisch ver kijken, over vier verschillende staten. Sinds de opening in 2009 hebben al zes miljoen mensen een stap in de kubussen gewaagd, en hebben 500 mensen een huwelijksaanzoek gedaan. De toegang in $18, voor meer info check: The Ledge.

Cliffwalk, Canada

De Cliffwalk is een 213 meter lange loopbrug die is bevestigd aan een granieten rotswand boven de Capilano River in British Columbia, Canada. Het hoogste punt ligt 90 meter boven de rivier. Om de Cliffwalk te bevestigen werden 16 ankerpunten zes meter in de rotswand geboord met behulp van 1825 bouten en 40 ton staal. Toegang: C$28.95, meer info: Cliffwalk.

The View from The Shard, Londen, Engeland

The Shard is het hoogste gebouw in West-Europa en op de 68e, 69e en 72ste verdieping vind je 'The View from the Shard'. Het beste panorama op Londen vind je op de 72ste verdieping, op een hoogste van 244 meter. Dit openlucht platform biedt een 360 graden uizicht over de stad. Toegang vanaf £18.95, meer info: The View from The Shard.

Stegastein, Aurland, Noorwegen

Het glazen paneel aan het einde van dit platform geeft je de indruk dat je hier gewoon naar beneden zou kunnen vallen. Stegastein werd in opdracht van de Noorse Highway Department gebouwd als onderdeel van een project om het uiterlijk van de Noorse toeristische routes te verbeteren. Vanaf het platform op 609 meter hoogte heb je een uitzicht op de Aurlandsfjord. Gratis toegang, meer info op: Stegastein.

Top of Tirol, Oostenrijk

Het Top of Tirol uitkijkplatform in Oostenrijk werd in 2008 voltooid en biedt bezoekers met een spectaculair uitzicht over 103 bergtoppen. Voor de aanleg van het platform werden alle onderdelen - inclusief 19 ton staal en een 50 meter lange trapleuning - per helikopter op hun plaats gebracht. Hier kijk je op 3.180 meter hoogte uit over de Stubai gletsjer. Toegang gratis, meer info: Top of Tirol.

Matteo Thun's uitkijkplatform, Italië

Het beste uitzicht van de Italiaanse Merano regio heb je vanaf dit verrekijker-vormige uitkijkplatform, hoog boven het eikenbos en de tuinen. Dit uitkijkplatform is slechts een van de vele in de tuinen, en werd in 2005 ontworpen door architect Matteo Thun. Toegang: €9,15.

Grand Canyon Skywalk, Arizona, Verenigde Staten

De Grand Canyon Skywalk is een hoefijzervormige loopbrug gemaakt van staal en glas, die zich 21 meter over de rand van de Grand Canyon uitstrekt, meer dan een kilometer boven de vallei. De bouw van deze skywalk kostte maar liefst $30 miljoen dollar en de eerste persoon die de skywalk betrad was Apollo astronaut Buzz Aldrin. Toegang: $29.95.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8