Home
Blog
Opmerkelijk
Nieuw glazen platform biedt spannend uitzicht op de Alpen

Nieuw glazen platform biedt spannend uitzicht op de Alpen

op 25 december 2013
1 minuut leestijd
Nieuw glazen platform biedt spannend uitzicht op de Alpen

Deze is niet voor mensen met hoogtevrees: Een Frans toerisme bedrijf heeft een glazen kubus met een doorzichtige bodem op de piek van berg in de Alpen geplaast.

Deze is niet voor mensen met hoogtevrees: Een Frans toerisme bedrijf heeft een glazen kubus met een doorzichtige bodem op de piek van berg in de Alpen geplaast. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op een kilometer naar beneden.

Het glazen platform was drie jaar in de maak en werd aangekondigd als de hoogste attractie in Europa. Het omvat vijf vijf transparante zijden uit drie lagen gehard glas dat met metaal aan een groot draagconstructie is bevestigd.

De nieuwe attractie heeft als naam 'Step into the Void' en ging afgelopen zaterdag open voor publiek. De glazen kubus op de 3.842 meter hoge Aiguille du Midi berg biedt toeristen een prachtig uitzicht op het landschap, met onder andere de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.

Durf jij het aan om in de kubus te gaan staan?

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3