Home
Blog
Algemeen
Canada's nieuwe Glacier Skywalk

Canada's nieuwe Glacier Skywalk

op 3 mei 2014
1 minuut leestijd
Canada's nieuwe Glacier Skywalk

De lijst van 's werelds spannendste uitkijkplatforms blijft maar groeien, met de Glacier Skywalk in Canada als nieuwste toevoeging.

De lijst van 's werelds spannendste uitkijkplatforms blijft maar groeien, met de Glacier Skywalk in Canada als nieuwste toevoeging. Afgelopen donderdag werd de loopbrug geopend voor toeristen, na vijf jaar van design en twee jaar van seizoensgebonden constructie. Met de bouw van de Glacier Skywalk zou een bedraf van 13,7 miljoen euro gemoeid zijn. De loopbrug steekt 35 meter uit een klif in het Jasper National Park en bevat een glazen observatiedek dat 280 meter boven de Sunwapta Canyon hangt. Naast het ongelooflijke uitzicht biedt de attractie volgens de eigenaar ook een educatieve kant. Zo is er een 400 meter lange Discovery Trail op weg naar de loopbrug die multi-zintuiglijke interactieve ervaringen biedt rond de glaciologie, biologie en ecologie van Canada's Columbia Icefield.

Bezoekers moeten een vijf minuten durende bus transfer nemen vanaf het Columbia Icefield Glacier Discovery Centre om toegang te krijgen tot de Skywalk, die een uur van de stad Jasper ligt in de Canadese Rockies. De Glacier Skywalk is dagelijks geopend, van mei tot oktober. De toegangsprijs is $24,95 voor volwassenen en ​​$12,50 voor kinderen.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9