Home
Blog
Bestemmingen
Laguna Colorada: De rode lagune van Bolivia

Laguna Colorada: De rode lagune van Bolivia

op 29 november 2014
1 minuut leestijd
Laguna Colorada: De rode lagune van Bolivia

In het zuidwesten van de Altiplano van Bolivia, in het Eduardo Avaroa Andean Fauna Nationale Reserve en dichtbij de grens met Chili, ligt Laguna Colorada, een bijzonder mooie rode lagune.

Laguna Colorada is een ondiep zoutmeer dat ligt op een hoogte van meer dan 4000 meter en heeft een fel rode/oranje kleur. Het meer, met een oppervlakte van bijna 15.000 hectare, is bezaaid met witte eilanden van het mineraal borax, en is niet dieper dan 3 meter. De rode/oranje kleur van het meer is te wijten aan het sediment van een algensoort die zich in het meer bevinden. Het plankton rijke meer trekt een groot aantal bedreigde James flamingo's, wat ook een hoogtepunt van het meer is.

De Altiplano kent vele grote lagunes die ook bekend staan om hun briljante kleuren, zoals bijvoorbeeld Laguna Verde, die opmerkelijk smaragdgroen is. Laguna Colorada is echter de enige grote rode lagune in het reservaat.

Het grootste gedeelte van het landschap rondom Laguna Colorada bestaat uit woestijnrotsen en zoutlagen. De luchttemperatuur ligt er vaak onder het vriespunt in de vroege ochtend, maar loopt in de zomermaanden aardig op waardoor het een aangenaam uitstapje is. Niet ver er vandaan ligt een andere beroemde locatie van Bolivia, de zoutvlakte van Salar de Uyuni. Beide zijn must-sees tijdens een rondreis door Bolivia!

Relevante reisorganisaties

Beoordelingen van Bolivia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3