Home
Blog
Algemeen
De meest spectaculaire fonteinen ter wereld

De meest spectaculaire fonteinen ter wereld

op 17 november 2014
1 minuut leestijd
De meest spectaculaire fonteinen ter wereld

Mensen gebruiken water om te drinken, om in te zwemmen of hun was mee te doen, maar deze schitterende fonteinen laten zien dat er ook ware kunstwerken mee gemaakt kunnen worden. Bekijk hier de meest spectaculaire fonteinen ter wereld!

Banpo Moonlight Rainbow Fountain, Seoul, Zuid-Korea

De Banpo Moonlight Rainbow Fountain is 's werelds langste fontein op een brug en telt 10.000 LED lampjes en 380 waterstralen langs beide kanten van de 1.140 meter lange brug.

Lotte World Musical Fountain, Busan, Zuid-Korea

In Zuid-Korea vind je ook de hoogste indoor fontein van de wereld. Deze werd in 2010 geopend in het Gwangbok Lotte warenhuis in Busan en is voorzien van geluid, licht en kleuren met 16 verschillende achtergrond liedjes.

Crown Fountain, Chicago, Verenigde Staten

Chicago's Crown Fountain is een van de meest creatieve fonteinen ter wereld. Het beschikt over een zwart granieten reflecterend bad dat tussen twee torens met LED lampjes is gepositioneerd om digitale video's weer te geven.

Dubai Fountain, Dubai

De Dubai Fountain bevindt zich voor de Burj Khalifa en is voorzien van vijf ringen van jets die het water 50 verdiepingen hoog de lucht in kunnen schieten.

Aquanura, De Efteling, Nederland

Ook in ons eigen land hebben we spectaculaire fonteinen! Deze Aquanura fonteinen werden in 2012 gebouwd in de Efteling, ter viering van de 60ste verjaardag van het park. Het is samengesteld uit 200 fonteinen en 900 lampen, die zorgen voor een spectaculaire watershow met muziek die is gecomponeerd door het Brabants Orkest.

Tap fountain, Menorca, Spanje

Zweeft deze kraan nou in de lucht? Je vindt dit kunstwerk op het Spaanse eiland Menorca.

Longwood Gardens, Pennsylvania, Verenigde Staten

Deze serie fonteinen in Pennsylvania werden aangelegd in 1931. Ze zijn gelegen aan Kennett Square in de Longwood Gardens en worden aangedreven door een recirculatiesysteem van 18 pompen die water tot 39 meter de lucht in schieten.

Kanazawa Fountain Clock, Japan

De Kanazawa Fountain Clock is een serie van kleine fonteinen tegen een zwarte achtergrond. De klok kan cijfers en letters weergeven in een aantal talen.

Stravinsky Fountain, Parijs, Frankrijk

Deze Stravinsky Fontein is gelegen buiten Centre Pompidou in Parijs en bestaat uit 16 sculpturen geïnspireerd door de werken van componist Igor Stravinsky.

Turning Heads Fountain, Californië, Verenigde Staten

Deze fontein in Californië komt uit een groot menselijk hoofd dat ondergedompeld is in water. Het werd gemaakt door de lokale kunstenaar Seyed Alavi, die een kunstwerk wilde maken dat kinderen aanspreekt, maar ook kwesties dicht bij zijn hart vertegenwoordigt: geboorte, wedergeboorte, wijsheid en gemeenschap.

Meer blogs