Home
Blog
Algemeen
's Werelds mooiste fonteinen

's Werelds mooiste fonteinen

op 7 oktober 2013
2 minuten leestijd
's Werelds mooiste fonteinen

Openbare fonteinen werden oorspronkelijk aangelegd om te drinken en te baden, maar tegenwoordig hebben deze sierlijke bewegende sculpturen vooral een decoratieve functie en trekken ze publiek van over de hele wereld. Bekijk enkele van de mooiste fonteinen ter wereld!

Openbare fonteinen werden oorspronkelijk aangelegd om te drinken en te baden, maar daar kwam verandering door de komst van waterleidingen. Tegenwoordig hebben deze sierlijke, vaak massieve bewegende sculpturen vooral een decoratieve functie en trekken ze publiek van over de hele wereld.

Bekijk hieronder enkele van de mooiste fonteinen ter wereld:

Williams Waterwall, Houston

De Williams Waterwall is een sculpturale fontein bestaande uit meerdere verdiepingen aan de zuidkant van de Williams Tower in het Uptown district van Houston. Vanaf het grasveld loop je onder een van de drie Romaanse bogen richting de indrukwekkende gebogen fontein, waar de nevel op snikhere zomerdagen voor een welkome verkoeling zorgen.

Trevifontein, Rome

 

De Trevifontein is de grootste en bekendste fontein van Rome. De fontein is ongeveer 26 meter hoog en 22 meter breed en ligt aan het Piazza di Trevi plein. Men gelooft dat wie een muntje in deze fontein gooit ooit zal terugkeren naar de stad Rome. Diverse films hebben zich hier afgespeeld, waaronder Roman Holiday, Three Coins in the Fountain en La Dolce Vita. Wil je de fontein bezoeken, kun je het beste 's ochtends gaan om de drukte op het kleine plein te ontlopen.

Bellagio Hotel fontein, Las Vegas

Deze gigantische fontein is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Las Vegas en behoort tot een van de meest innovatieve, invloedrijke en technologisch geavanceerde fonteinen ter wereld. In tegenstelling tot de conventionle fonteinen, voert de Bellagio fontein een ware show op met gechoreografeerde waterstromen die wel 140 meter de lucht in gaan.

Dubai fontein, Dubai

De Dubai fontein koste meer dan 200 miljoen dollar om aan te leggen en was bij zijn voltooiing in 2009 de grootste gechoreografeerde fontein ter wereld. Hij ligt aan het Burj Khalifa Lake in Dubai en kan net als de Bellagio fontein in Las Vegas 'dansen' op muziek.

Fontaines de la Concorde, Parijs

De Fontaines de la Concorde zijn twee monumentale fonteinen gelegen op het Place de la Concorde in het centrum van Parijs. De twee fonteinen uit 1840 werden geïnspireerd door de fonteinen van Rome, maar onderscheiden zich door de levendige kleuren. De zuiderljke fontein herdenkt de maritieme handel en industrie van Frankrijk en de noorderlijke fontein herdenkt de handel op de rivieren van Frankrijk.

Koning Fahd fontein, Saudi-Arabië

De fontein van Koning Fahd is met een hoogte van 312 meter de hoogste fontein ter wereld. De fontein bevindt zich in de Saoedische havenstad Djedda en is vernoemd naar de Saoedische koning Fahd bin Abdoel Aziz al-Saoed. Wanneer het water de lucht in gaat heeft het een snelheid van maar liefst 375 km/uur.

Fountain of Wealth, Singapore

Deze bronzen cirkelvormige fontein behoorde tot 's werelds grootste fonteinen bij zijn voltooiing in 1995. De Fountain of Wealth is gevestigd in Singapore's grootste winkelcentrum Suntec City. Volgens de Feng Shui filosofie staan de vijf omringende gebouwen om de fontein voor vijf vingers en vormt de fontein in het midden de palm, die rijkdom symboliseert. Een wandeling rond de fontein zou goed geluk moeten brengen.

Fontana del Tritone, Rome

De Fontana del Tritone is een fontein op het Piazza Barberini plein in Rome die werd gebouwd tussen 1642 en 1643 door Gian Lorenzo Bernini. Het was de eerste fontein van Bernini waarbij de architectonische elementen werden weggelaten en vervangen door vier dolfijnen die de schelp waar de triton op zit omhooghouden.

Meer blogs