Home
Blog
Januari 2012

Reisinspiratie

41 blogs geschreven in januari 2012
· Redactie
Baobab viert 40-jarig jubileum
De rondreisorganisatie Baobab bestaat dit jaar maarliefst 40 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met de reizigers wil Baobab dit graag vieren met een feestelijke reismarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 28 januari tussen 10:00 en 17:00 in Slot Zeist. 
· Redactie
De kust bij Sydney
Als je de naam Sydney noemt, dan denken veel mensen gelijk aan bezienswaardigheden als de Sydney Harbour Bridge en het vanwege de bijzondere architectuur wereldberoemde Opera House. Net buiten Sydney valt echter ook heel veel te zien, dus trek je wandelschoenen aan en loop een paar uur langs de kust van Oost-Sydney.
· Redactie
Havana
De Cubaanse hoofdstad Havana is een goede plek om naartoe te gaan als je even geen zin hebt in al die typisch westerse winkels en merken. In Havana is het alsof de tijd al jaren stilstaat en kun je als liefhebber van oldtimers en oude gebouwen je hart echt ophalen.
· Redactie
Acropolis huren?
Dat Griekenland momenteel in behoorlijke financiële moeilijkheden verkeert, kan niemand zijn ontgaan. Er wordt veelvuldig door personeel gestaakt, in een poging de plannen om de lonen te verlagen te voorkomen. Die stakingsacties vinden dus ook plaats bij culturele bezienswaardigheden en musea en dat is slecht voor het toerisme.
· Redactie
Ontdek Oman
Oman ligt op maar zo’n zeven vlieguren van ons verwijderd, maar zodra je er voet aan land zet, stap je in een geheel andere wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruige bergtoppen, groene oases, een heerlijk klimaat en prachtige witte stranden.
· Redactie
Gujarat in India
Overweeg je een reis naar India te ondernemen? Bezoek dan in elk geval de bijzondere streek Gujarat, de geboortestreek van Mahatma Ghandi. Hier vind je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals diverse monumenten en tempels.
· Redactie
Sint Maarten
Heb je zin om jezelf eens volledig onder te dompelen in alles wat het leven zo aangenaam maakt? Verlang je naar parelwitte stranden, exotische cocktails en een altijd schijnend zonnetje? Hou je van zwemmen, varen en andere watersporten? Dan is het een goed idee om een vakantie te boeken naar Sint Maarten.
· Redactie
Winters Noorwegen
Voor een typische wintersportvakantie kun je natuurlijk heerlijk naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk gaan. Daar is niets mis mee, het is alleen niet erg origineel. Als je echt iets bijzonders van je skivakantie wilt maken dan kun je misschien beter afreizen naar het hoge noorden, zoals bijvoorbeeld naar Noorwegen.  
· Redactie
De Maya Route
Volg het pad van de Maya’s en ontdek diverse landen van Zuid-Amerika met behulp van de Maya Route. Dit is een bijzonder populaire reisroute die jou door prachtige landen als Guatemala, Honduras en Mexico voert.
· Redactie
Prachtig Paraguay
Paraguay is een land van tegenstellingen. Je vindt er arm en rijk, modern stadsgewoel en ongerepte natuur en naast de aloude manier om je te paard te verplaatsen wordt er ook in dure auto’s gereden. Paraguay is gelegen in Zuid-Amerika en heeft zowel Argentinië als Brazilië als buren.
· Redactie
Ik ga op reis en neem mee
Als je onderweg bent dan loop je tegen allerlei zaken aan waar je thuis minder of geen last van hebt, zoals vieze toiletten, wisselende weersomstandigheden en totaal andere stekkerdozen. Onderstaande producten kunnen in dat soort situaties goed van pas komen.
· Redactie
Wat wordt de trend?
Zoals elk jaar zal ook 2012 zo zijn eigen trends hebben op het gebied van reizen. Vakantiesalon Vlaanderen heeft er alvast over nagedacht en een aantal trends gesignaleerd. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Torres del Paine park in Chili weer toegankelijk na brand
Santiago -Het Nationaal Park 'Torres del Paine' in Chili is voor open voor het publiek nu de meeste branden geblust zijn. De afgelopen week woedde er in dit natuurpark in het zuiden van Chili grote branden.
· Redactie
Op twee wielen door Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Denk aan de vergezichten van Zuid-Frankrijk, de rotspartijen van de Alpen  en de glooiende landschappen van Italië en zie dit alles in het kwadraat. Dát is Nieuw-Zeeland, een land waar je prachtige wandeltochten en lange fietstochten kunt ondernemen.
· Redactie
De Galapagos eilanden
Bij de naam Galapagos eilanden zie je veel mensen hard nadenken over waar die eilanden ook alweer liggen. Sommigen denken dat ze deel uitmaken van Colombia, anderen houden het op een zelfstandig landje ergens in de oceaan. In werkelijkheid maken de schitterende Galapagos eilanden deel uit van Ecuador.
· Redactie
Rondreizen 2012
Het jaar 2012 is nog maar net begonnen, maar voor veel mensen is dat dé periode om de reisplannen te bepalen. Wil jij gaan rondreizen in 2012?
· Redactie
Vakantiebeurs 2012
Op zoek naar reisinspiratie? Of een goede reisorganisatie voor je rondreis? Dan is de Vakantiebeurs een ideale plek om je vakantie te beginnen en je te laten informeren en verleiden. De Vakantiebeurs 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht vindt plaats van 11 tot 15 januari.
· Redactie
Harry Potter in de VS
Rond de jaarwisseling deden ze het weer goed op televisie: de films over tovenaarsleerling Harry Potter. Liefhebbers van de magische wereld uit de verhalen van schrijfster J.K. Rowling moeten tijdens een reis naar Florida zeker een bezoek brengen aan het nieuwe pretpark ‘The Wizarding World of Harry Potter’.

Archief