Home
Blog
Opmerkelijk
Abu Dhabi onthult plannen voor 'ondergrondse park'

Abu Dhabi onthult plannen voor 'ondergrondse park'

op 13 juni 2014
1 minuut leestijd

Onlangs onthulde Abu Dhabi haar plannen voor het Al Fayah Park: een 'ondergronds' park dat zal worden overschaduwd door een reeks van luifels die doen lijken alsof de aarde hier is opengebarsten.

Abu Dhabi is een van de rijkste steden ter wereld, maar lijkt soms wel last te hebben van een minderwaardigheidscomplex. Het is neergeploft in een van de meest schilderachtige woestijnen die er bestaan, maar qua architectuur en openbare ruimtes lijkt het alsof alles uit Europa is gekopiëerd. De Britse ontwerper en architect Thomas Heatherwick hoopt daar verandering in te brengen met een gebarsten, ondergronds park met de natuurlijke en esthetische flora van het land.

Hij ontwierp het Al Fayah Park als reactie op het woestijnlandschap. Een park van 125.000 vierkante meter, dat hij omschrijft als "deels architectuur, deels landschap en deels een culturele bestemming". Al Fayah betekent 'schaduw' in het Arabisch en dit is ook het thema dat centraal staat in het project. "De grootste uitdaging was om bescherming tegen de zon te bieden in de hete woestijn voor zowel bezoekers als planten en vegetatie" aldus Studio Heatherwick. Toch was het vechten tegen de hitte niet het doel en wilde de studio vooral de schoonheid van de woestijn vieren en ermee werken. Het resulterende ontwerp is geïnspireerd door de patronen die in het woestijnlandschap ontstaan wanneer de aarde scheurt door de hitte van de zon.

Onder de luifels moeten weelderige tuinen worden aangelegd, alsmede zwembaden, cafe's, een moskee, speelplaatsen, een openlucht bioscoop en een openbare bibliotheek. De schaduw moet een plek bieden voor gezinnen die willen picknicken of voor festivals. Naar verwachting zal begin volgend jaar met de bouw worden begonnen, waarna het park twee jaar later open zal gaan.

Reisorganisaties met reizen naar Abu Dhabi

Meer blogs over Abu Dhabi

Beoordelingen van Verenigde Arabische Emiraten

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.2
Stranden
8.6
Steden
8.9
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
9