Home
Blog
Opmerkelijk
Grootste waterpretpark in Abu Dhabi

Grootste waterpretpark in Abu Dhabi

op 2 februari 2013
1 minuut leestijd
Grootste waterpretpark in Abu Dhabi

Abu Dhabi is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten die ook wel ‘het nieuwe Dubai’ wordt genoemd. Natuurlijk is Dubai nog altijd het neusje van de zalm, maar steeds vaker wordt er door toeristen ook voor een bezoek aan Abu Dhabi gekozen. Wat in elk geval nieuw is in Abu Dhabi, dat is het immens grote waterpark Yas Waterworld.

Stel jezelf vijftien voetbalvelden voor en plaats daarop in gedachten tal van waterattracties, zoals tientallen glijbanen. Op deze manier krijg je een idee van hoe groot het nieuwe waterpretpark wel niet is. Yas Waterworld is dan ook het grootste waterpark ter wereld en uiteraard geschikt voor het hele gezin.

Sommige attracties vind je alleen maar in Yas Waterworld, zoals de Dawwama, een glijbaan in de vorm van een tornado, een trechter dus. In Yas Waterworld weten ze bovendien metershoge kunstmatige golven te produceren. In de Bubble’s Barrel kunnen de golven een hoogte van wel drie meter bereiken, niet geschikt voor beginnende zwemmers dus.

Als je toch in de buurt bent, kun je een bezoek aan Yas Waterworld prima combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Ferrari World Pretpark. Als je de tickets samen koopt, ontvang je bovendien korting.

Reisorganisaties met reizen naar Abu Dhabi

Meer blogs over Abu Dhabi

Beoordelingen van Verenigde Arabische Emiraten

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.2
Stranden
8.6
Steden
8.9
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
9