Home
Blog
Opmerkelijk
9 replica's van de Eiffeltoren

9 replica's van de Eiffeltoren

op 14 maart 2014
2 minuten leestijd
9 replica's van de Eiffeltoren

Wie de Eiffeltoren wil zien, hoeft tegenwoordig niet per se naar Parijs af te reizen. In dit artikel hebben we 9 replica's van de Eiffeltoren voor je op een rij gezet!

Wie de Eiffeltoren wil zien, hoeft tegenwoordig niet per se naar Parijs af te reizen. Op verschillende plaatsen over de wereld zijn er tegenwoordig wel replica's van deze toren te vinden, en waarom ook niet? In dit artikel hebben we daarom 9 replica's van de Eiffeltoren voor je op een rij gezet!

In het kort wat feiten over de originele Eiffeltoren:

- Deze werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889
- Is 324 meter hoog
- De naam is afkomstig van ingenieur Gustave Eiffel
- Meneer Eiffel had aanvankelijk weinig enthousiasme voor het project, maar verandere uiteindelijk van gedachten

Paris, Texas, Verenigde Staten (schaal 1:16)

Deze replica werd gebouwd in 1993 en had vanaf het begin concurrentie van een replica in Paris, Tennessee, die ook in 1993 werd voltooid. In eerste instantie zou de toren in Texas 1,5 meter hoger worden dan in Tennesse, maar daar gingen ze in Tennessee weer overheen. Om voor eens en altijd de strijd te winnen werd er daarom in Texas een cowboyhoed toegevoegd aan de toren. Logisch toch?

Parizh, Rusland (schaal 1:6)

Deze replica werd gebouwd in 2005 en fungeert als zendmast in de omgeving.

Slobozia, Roemenië (schaal 1:06)

In het kleine Roemeense stadje Slobozia was iemand in staat om met behulp van steekpenningen en andere praktijken een themapark te bouwen. Dit park beschikt niet alleen over een replica van de Eiffeltoren, maar ook allerlei gebouwen uit de Amerikaanse tv-serie 'Dallas'. Gek genoeg zit deze persoon nu in de gevangenis...

Hangzhou, China (schaal 1:3)

In het Chinese plaatsje Tianducheng in Hangzhou is een luxe vastgoedproject dat sinds 2007 helemaal is gemodelleerd naar de Franse hoofdstad Parijs. Hier staat een 108 meter hoge replica van de Eiffeltoren. De stad zelf blijft overigens een spookstad.

Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten (schaal 1:2)

Dit is de grootste echte replica van de Eiffeltoren en waarschijnlijk ook de bekendste. Er zijn wel grotere torens die overigens veel vergelijking tonen met de Eiffeltoren, zoals bijvoorbeeld de Tokyo Tower. Je vindt deze toren op de Las Vegas Strip bij het Paris Las Vegas Casino.

Filiatra, Griekenland (schaal 1:18)

Deze replica staat bij de ingang van het Griekse dorp Filiatra. De kunstenaar die deze replica bouwde maakte ook een sprookjeskasteel net buiten de stad rond dezelfde tijd.

Durango, Mexico (schaal 1:6)

Deze replica werd geschonken door de Franse gemeenschap in Durango. Door vandalisme heeft de toren helaas veel schade aan de poten, maar 's nachts licht de toren nog steeds op. Ook is er een gigantische schommel aan de onderkant.

Shenzhen, China (schaal 1:3)

Deze replica is een onderdeel van een themapark genaamd 'Window of the World', waar je rond de 130 reproducties vindt, met de Eiffeltoren als hoogste.

Paris, Tennessee, Verenigde Staten (schaal 1:20)

Hier de concurrent van de replica in Paris, Texas. Oorspronkelijk stond de toren bij de Christian Brothers University, maar omdat er steeds studenten in klommen, moest de toren verhuizen naar een andere plek.

Meer blogs